Aan het ritmegevoel werken op jonge leeftijd met de djembe. - Artikel Post - Artikel Marketing

Aan het ritmegevoel werken op jonge leeftijd met de djembe.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Anita Gayet
Gezien: 481 | Aantal woorden: 423 | Datum: Sat, 3 Nov 2012 | 0 commentaar

Djembe spelen is een goede muzikale basis voor het bespelen van elk ander instrument. De djembe leent zich bij uitstek voor het ontwikkelen van je ritme gevoel en handvaardigheden. Met het leren van maat soorten en vooral het goed leren gebruiken van je gehoor orgaan kun je niet vroeg / jong genoeg beginnen. Om djembe onderwijs te volgen weet ik uit ervaring dat kinderen vanaf 7 – 8 jaar de geschikte leeftijd hebben om lessen te volgen in deze West-Afrikaanse percussie muziek. Vanaf deze leeftijd is gebleken dat ze de concentratie kunnen opbrengen om mijn lessen een uur te volgen, weliswaar met halverwege een korte pauze. Djembe spelen vergt behoorlijk wat concentratie en aandacht. Het draait bij mij in het djembe onderwijs niet alleen om de individuele muzikale kwaliteiten. Ik vind het ook belangrijk dat ze elkaar binnen de groep accepteren en respect / geduld kunnen hebben voor elkaars kwaliteiten en makken om op die manier gezamenlijk naar een bepaald niveau te groeien. Een van onze kindergroepen is begonnen als 7-8 jarigen en ze zijn nu bijna bezig met auto rijlessen. Door de jaren heen zijn ze als groep, individu en vooral in lengte gegroeid tot jong volwassenen. Het is nu een leuke, gehechte groep van goed begaafde muzikanten die nog steeds leergierig zijn en hard werken in de wekelijkse lessen. Mede ook door zich een doel te stellen wat ze prefereren met deze muziek. Als djembe docent zie ik dan een doelstelling uitkomen en kan ik enorm genieten van hun vorderingen en uitstraling. Je kunt als kind niet vroeg genoeg in de muziek wereld stappen ongeacht of het de djembe is of dat je voor een ander instrument kiest. Hier wil ik wel even bij vermelden dat de djembe een heel toegankelijk instrument is en het meteen bij aanvang veel plezier geeft.

Meer informatie over onze school en het spelen van de djembe vind je op www.doun-doun.nl

© Pat Gayet

 Over de Auteur

Pat Gayet djembe docent en eigenaar van djembe school Doun-Doun

www.doun-doun.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 2.0

Commentaar

Thu, 8 Nov 2012 at 12:55 PM, by Guest
Jammer dat de leraar niet zo didactisch is in het schrijven aangezien er behoorlijk wat schrijffouten in de tekst aanwezig zijn. Tevens valt me op dat er meer over het eigen plezier gesproken wordt en niet aan het resultaat van de jongeren. Zeven/ en achtjarigen kunnen hiermee inderdaad balans aanleren doch muziek is persoonlijk en behoeft niet de regel te zijn om er beter van te worden.
Ps. van ex/leerlingen van deze school hoor ik dat er meer les gegeven wordt om ze `aan de slag´ te houden dan dat er naar de wens van de leerlingen gekeken wordt.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo