FB pix Al sprekend een taal leren - Artikelpost

Al sprekend een taal leren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1285 | Aantal woorden: 596 | Datum: | 0 commentaar

OpenContext is een talenschool gelegen in hartje Brussel. En zoals echte Brusselaars nemen wij geen blad voor de mond: praten en doen praten – daar draait het bij ons om. Een taal aanleren door te communiceren – daar zijn we specialist in.Wie bij OpenContext binnenstapt, zal snel begrijpen wat we bedoelen met een “communicatieve aanpak”: in de ene klas is een levendige discussie aan de gang in het Nederlands, en in de andere klas een telefoongesprek in het Frans. Ga nog een trapje hoger, en je komt terecht in een Spaanse dialoog of in een Duits verkoopgesprek.
Bij OpenContext heeft iedere les één hoofddoel: je de kans geven om de taal te durven spreken. Je leraar moedigt je hierbij aan als een échte coach, en geeft je aanwijzingen om het nog beter te doen.

Wat mag je je hierbij concreet voorstellen?
Tijdens iedere les spreek je bij OpenContext je doeltaal – ja, ook als volledige beginner! Dit doen we op verschillende manieren, waarbij we uiteraard rekening houden met ieders persoonlijke wensen. We houden bijvoorbeeld een discussie naar aanleiding van een artikel of een video over een aktueel thema. We oefenen dagelijkse conversaties aan de hand van rollenspelen. We testen onze grammaticale kennis door uitgebreid te vertellen over die fantastische reis van vorig jaar. We leggen elkaar op de rooster tijdens een taalkwis om te zien of we de nieuwe woordenschat kennen. We telefoneren met onze klanten in het buitenland. Ja, we spelen zelfs taal-pingpong. Als je wil weten wat dat is, moet je maar eens langskomen!

Met al ons gepraat vergeten we bij OpenContext natuurlijk niet dat er ook nog andere vaardigheden nodig zijn om een taal volledig te beheersen. Die video over dat aktueel thema? Goed kijken en luisteren is de boodschap, pas daarna kunnen we ons eigen zegje doen! Dat artikel uit de krant waarover we gaan discussiëren? Dat lezen we samen tot ieder woordje duidelijk is. En het telefoontje naar de klant in het buitenland? Dat wordt uiteraard opgevolgd door een email waarin we alles nog eens schriftelijk bevestigen.
Spreken en schrijven, luisteren en lezen: bij OpenContext zijn de lessen “all-inclusive”! 

Dus wil je meepraten met je Nederlandstalige collega's aan de koffiemachine? Wil je eindelijk je Duitse klanten imponeren door hun aan te spreken in hun eigen taal? Popel je om je mening te geven tijdens een Franstalige meeting? Moet je zelfzeker in je schoenen staan voor dat sollicitatiegesprek in het Engels? Of wil je gewoon een woordje Spaans praten tegen je volgende vakantie? Wat ook je vraag is, wij hebben er een antwoord op. Surf dus snel naar www.opencontext.eu, en tot binnenkort?

Over de Auteur

Tom Delanoy was zeven jaar taalleraar en is nu directeur van de talenschool OpenContext in Brussel, België.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo