Opleiding stervensbegeleiding - Artikel Post - Artikel Marketing

Opleiding stervensbegeleiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Sjoerd de Groen
Gezien: 998 | Aantal woorden: 389 | Datum: Thu, 10 May 2012 | 0 commentaar

Opleiding stervensbegeleiding

Het begeleiden van een stervend persoon tijdens de laatste dagen vereist veel kennis. Juist doordat er veel angst kan zijn aan de zijde van de stervende is het moeilijk om goed in te schatten wat er gezegd en gedaan moet worden. Het is daarom belangrijk dat er goed mee omgegaan wordt. De opleiding stervensbegeleiding is erop gericht om te leren hoe men met stervenden om moet gaan en om hen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de laatste dagen op aarde. De opleiding wordt gegeven gedurende zes dagen, waarin wordt besproken wat er tijdens de tijd van de stervende allemaal gedaan kan worden op zowel het lichamelijke en psychische vlak.

 

Stervensbegeleiding draait om het werken met stervenden, waarbij gericht wordt op het gemakkelijker laten verlopen van het levenseinde. Tijdens de opleiding wordt er zorgvuldig besproken wat essentieel is tijdens de stervensbegeleiding. Er wordt duidelijk gemaakt wat er wel en niet gedaan moet worden om een stervende te kunnen begeleiden tijdens de laatste dagen. De cursus wordt gegeven in samenwerking met enkele gastdocenten die zich ook richten op het veiliger maken van de situatie van stervensbegeleiding.

 

Een opleiding stervensbegeleiding is geschikt voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij het proces van overlijden van meerdere personen. Dit betekent dus dat deze gevolgd kan worden door mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche, maar ook zorgverleners en mantelwerkers hebben baat bij het volgen van deze cursus. Tijdens de cursus wordt veelvuldig besproken op welke manier stervensbegeleiding het beste aangepakt kan worden, om het voor de begeleider en de stervende zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dit is dan ook essentieel, omdat het als begeleider soms zwaar kan zijn wanneer er met een stervende gewerkt wordt. Een stervende wil graag rustig en vredig het leven laten, en door hierbij te begeleiden kan dit ook.Over de Auteur

Sjoerd de Groene schrijft veel online teksten over verscheidene onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo