Autorijlessen mogelijk vanaf zestien jaar - Artikelpost

Autorijlessen mogelijk vanaf zestien jaar

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 998 | Aantal woorden: 569 | Datum: | 0 commentaar

Jeugd die in Nederland wonen kunnen sinds november 2011 vanaf zestien en half jaar beginnen met zijn/haar rijlessen. Als hun succesvol zijn voor het auto rijexamen  kunnen zij mogelijk vanaf zeventien jarige leeftijd gedurende 1 geheel kalenderjaar onder begeleiding van een ervaren coach de weg op.

Praktijklessen al vanaf 16,5 jaar kan mogelijk vanaf 1 november 2011

Vanaf 1 november 2011 is het mogelijk om jongeren vanaf zestien en half jaar om te beginnen met het rijlessen. Minister Melanie Schultz van Haegen heeft om de volgende redenen deze wetgeving mogelijk gemaakt.

Beter voorbereid de weg op

Ministers wensen dat jongelui door middel van training van geoefende begeleiders veel meer uren aan ervaring kunnen opdoen. Als zij dan vanaf hun achttiende leeftijd alleen mogen autorijden zijn zij beste voorbereid op wat hen in het verkeer te wachten staat.
In de huidige toestand kunnen achttienjarigen gelijk na het halen van zijn/haar rijbewijs zelfstandig de weg op, die situatie heeft behoorlijk veel ongevallen tot tengevolge.

Onze oosterburen

In andere landen, waaronder Zweden en Duitsland, is er de gelegenheid voor jongelui om voor hen 18e te beginnen met hen rijlessen al langer.  In Duitsland blijkt uit onderzoek dat bestuurders die vanaf hun 17e tot hun 18e onder begeleiding hebben gereden, dertig minder ongevallen veroorzaken.

Bereidheid kan best wat meer


Het enthousiasme onder jongeren om te starten zestien jaar autorijlessen te nemen, valt wat tegen. Rijscholen melden dat de toeloop die zij verwachtten van jongelui uitgebleven is. Ze denken dat rijlessen op zestienjarige leeftijd geregeld te veel geld is. De ouders springen bovendien niet snel meer financieel bij. Dit is doodzonde want, als je meedoet, heeft op zijn achttiende legio kilometers méér ervaring dan overige achttienjarigen.

Uw kind beter voorbereid de weg op

Van alle ernstige ongelukken waar auto's bij betrokken zijn, wordt 20 procent bestuurd door een jonge bestuurder. Tevens uw eigen kind gaat uitendelijk de weg op. Zorg daarom dat zij goed voorbereid zijn wanneer zij zelfstandig de weg op mogen, door te beginnen met rijlessen al vanaf zestien jaar. Uzelf of een andere ervaren begeleider kunt ze dan gedurende een heel kalenderjaar begeleiden tot het moment dat ze alleen de weg op mogen.

Rijlessen speciaal voor coaches

Wanneer u uw kind begeleiden wilt bij het beter en veiliger te leren autorijden. Verkeersschool Jean Paul en vele andere autorijscholen geven de mogelijkheid om een autorijles voor begeleiders te volgen. In deze autorijles wordt u uitgelegd wat de beste wijze is om uw eigen kroost de vele vereisten van het besturen van een auto te leren.

Verkeersschool Jean-Paul kan u in een rijles duidelijk maken waar u het beste op kunt letten bij een startende bestuurder. En als u nog een wat wilt leren van uw eigen vaardigheden wenst tijdens de rijles, om bijvoorbeeld dat "lastige" fileparkeren geleerd te krijgen, dat kan vanzelfsprekend ook.

Over de Auteur

Ben je op zoek naar rijlessen in Waalwijk of de wijde omgeving? Wij van Verkeersschool Jean-Paul, dé rijschool in Waalwijk en omgeving, geven ook jou graag autorijlessen vanaf 16,5 jaar. Ook ouders of begeleiders die hun kind perfect willen begeleiden kunnen een speciale rijles volgen waarin de rijinstructeur u tips en trucs geeft om dit het beste te doen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

PLAYMOBIL Country Rijlessen - 71242
PLAYMOBIL Country Rijlessen - 71242

€ 14,99
Toon product

ECOSTARE® - Bijrijder Achteruitkijkspiegel - Binnenspiegel met Zuignap - Autospiegel baby - Achterbank spiegel - Veiligheid - Rijlessen - Verstelbaar - Verstelbare spiegel van 20 cm x 6 cm - Interieur Auto Spiegel
ECOSTARE® - Bijrijder Achteruitkijkspiegel - Binnenspiegel met Zuignap - Autospiegel baby - Achterbank spiegel - Veiligheid - Rijlessen - Verstelbaar - Verstelbare spiegel van 20 cm x 6 cm - Interieur Auto Spiegel

€ 16,45
Toon product

Rijopleiding in Stappen praktijkboek RIS
Rijopleiding in Stappen praktijkboek RIS

€ 26,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo