Beter worden in rekenen met deze tips! - Artikelpost

Beter worden in rekenen met deze tips!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 142 | Aantal woorden: 828 | Datum: | 0 commentaar

Rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Wie had daar nou zin in op de basisschool? Als je een beetje geluk had was je goed in rekenen en daar werd je dan voor beloond. Maar als je het net aankon of super veel moeite mee had dan was het zwaar. Vaak werd rekenen elke dag gegeven en dat hielp ook niet. Als je nichtje, neefje, zoon, dochter of eigenlijk jijzelf moeite hebt met rekenen en er beter in wil worden zijn er gelukkig een aantal hulpmiddelen beschikbaar. Want beter worden in rekenen kan alleen als je elke dag oefent. Het is en blijft iets wat lastig is maar als je het eenmaal door hebt kan het zelf nog leuk worden.

 

Online sommen maken

Een makkelijke en misschien wel ook een leuke manier om te leren rekenen is door online sommen te maken. Op de website van Sommenleren.nl kan je makkelijk sommetjes maken die in groep 7 en 8 ook gegeven worden. Maak een account en begin vandaag nog met sommen maken online. Het makkelijkste van online rekenen is dat je elk moment kan beginnen en ermee kan stoppen. Omdat de drempel heel laag is zal je dit vaker oppakken en zeker wanneer je progressie merkt.

 

Ook zijn er verschillende apps die je kunnen helpen met je rekenvaardigheden. Doe eens gek en download zo een app en wie weet ben je binnenkort een ster in rekenen.

 

Bijles volgen

Een van de oudste methodes om beter in iets te worden is het volgen van bijles. Er zijn verschillende vormen van bijles: klassikaal of individueel. Afhankelijk van het niveau van rekenen kan je ervoor kiezen om klassikaal bijles te volgen. Heb je meer hulp nodig en vooral persoonlijke hulp en veel aandacht dan is individuele bijles een beter idee. Het fijne van individuele bijles is dat je zelf kan bepalen waar de bijles plaatsvindt. Dit kan op school zijn maar ook in een vertrouwde omgeving zoals thuis. Vaak geeft de bijlesgever ook huiswerk mee wat de volgende les dan weer besproken wordt. Het is belangrijk om naast de bijles ook zelf nog te oefenen met rekenen om te kijken of je alles snapt.

 

Het is ook altijd een goed idee om eerst zelf de rekensommen te maken en als je er niet uitkomt dan bespreken met de bijlesdocent. Wanneer je de sommen gelijk bespreekt met de docent gebruik je niet je eigen vermogen om de som op te lossen, maar leer je de methode van de docent aan. Als je de methode vergeet tijdens de toets dan is de kans groot dat je de rekensom alsnog niet kan oplossen.

 

Spelen leren rekenen

Spelend leren rekenen is iets wat zeker bij kleine kinderen helpt. Door de rekensommen visueel te maken en er een spelletje van te maken wordt het rekenen leuk. Begin met optellen en aftrekken door bijvoorbeeld speelgoed of snoepjes te gebruiken. Een vraag goed beantwoord? Geef dan een snoepje als beloning. Wedde dat je kind het rekenen nu wel begrijpt? Tip! Doe dit niet te vaak voordat je kind niet meer zonder snoep kan.

 Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo