FB pix Blijf in ontwikkeling – volg een cursus! - Artikelpost

Blijf in ontwikkeling – volg een cursus!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1211 | Aantal woorden: 492 | Datum: | 0 commentaar

 

Je bent nooit te oud om te leren – een bekend gezegde, maar lang niet iedereen leeft hier naar. Dit is toch zonde, want veel mensen hebben door verschillende omstandigheden niet datgene kunnen studeren waar ze passie voor hebben. Misschien heb je een studie gekozen omdat de arbeidsperspectieven goed waren, maar blijkt dat je passie ergens anders ligt. Misschien heb je wel vele jaren van je leven aan het ouderschap gewijd, of ben je gewoon nooit toegekomen aan een studie omdat je op jonge leeftijd een goede baan aangeboden kreeg. Er zijn tal van redenen waarom je misschien niet de kennis op hebt kunnen doen die je toch graag zou willen hebben. Gelukkig zijn er vandaag de dag tal van mogelijkheden waarop je jezelf ook op latere leeftijd kunt blijven ontwikkelen – een van deze mogelijkheden is het volgen van een cursus!

Naast de welbekende cursussen kantklossen, boetseren of quilten, die vooral gericht lijken te zijn op creatieve ontwikkeling, zijn er tegenwoordig ook vele cursussen gericht op het laten werken van je hoofd in plaats van je handen. Wat dacht je van een cursus kunstgeschiedenis, of een cursus Spaans, Russisch of Chinees? Dergelijke cursussen kunnen ook erg handig zijn om te volgen voordat je op vakantie gaat. Zo kan je bijvoorbeeld kennis opdoen over de kunstgeschiedenis van Rome zodat je tripje een feest van herkenning wordt, of op het strand van Barcelona in vloeiend Spaans een ijsje kopen!

Dergelijke cursussen worden uiteraard aangeboden door officiële instituten, maar tegenwoordig zijn er ook vele professionals die onafhankelijk cursussen aanbieden in hun vakgebied, waardoor de kosten veelal lager liggen. Deze professionals zijn vaak universitair geschoold en combineren de kennis die ze opgedaan hebben tijdens hun opleiding met kennis van de recentste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Dat dergelijke professionals ook cursussen aanbieden die veelal minder kosten betekent dat het ook voor mensen met een lager inkomen mogelijk is om zich verder te ontwikkelen met een cursus op niveau. En dat is ten slotte hoe het moet zijn: kennis die toegankelijk is voor iedereen! 

Kortom, als het om leren gaat, is leeftijd geen issue. Als je door omstandigheden in je jonge jaren niet hebt kunnen studeren betekent dat natuurlijk niet dat je je kans verkeken hebt! Laat je leiden door je interesses en je passies, en prikkel je hersenen met een cursus op niveau. Leer Italiaans, leer schilderen, koken, of sterren kijken, analyseer kunst, literatuur of het menselijk brein… Er zijn genoeg mogelijkheden! En hoe meer je leert, hoe meer je je zult realiseren dat er nog zoveel te leren valt…Over de Auteur

Heb je interesse in het volgen van een cursus kunstgeschiedenis? Kunsthistorica Hanneke Lenders geeft cursussen voor beginners en gevorderden in hartje Utrecht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

The Subtle Art of Not Giving a F*ck
The Subtle Art of Not Giving a F*ck

€ 15,95
Toon product

De ontdekking van Holland
De ontdekking van Holland

€ 26,99
Toon product

De wereld op zijn kop
De wereld op zijn kop

€ 29,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo