FB pix De Bachelor Bouwkunde aan de TU Eindhoven door Rob Mankor - Artikelpost

De Bachelor Bouwkunde aan de TU Eindhoven door Rob Mankor

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 7248 | Aantal woorden: 421 | Datum: | 0 commentaar

1 mei aanstaande moeten alle aankomende studenten een keuze maken voor de studie die ze zullen gaan volgen. Vaak is op de websites van de Hogescholen of Universiteiten al een hoop goede informatie te vinden, maar soms kan het fijn zijn om wat informatie te krijgen van iemand die ervaringsdeskundige is op het gebied van een bepaalde studie. Ik ben Rob Mankor en heb mijn bachelor bouwkunde een paar jaar geleden afgerond aan de TU Eindhoven en ben van plan om hier ook nog een master te gaan volgen. In dit artikel zal ik proberen een korte uitleg te geven van de inhoud van de bachelor bouwkunde vanuit mijn eigen perspectief.

 

Wat is bouwkunde?

Bouwkunde aan de TU Eindhoven gaat over alles wat met gebouwen te maken heeft. In welke omgeving je je ook begeeft, alles heeft te maken met of is verbonden aan bouwkunde. Dit kan gaan over architectuur, maar ook bouwtechniek, stedenbouw en management hebben te maken met de bachelor bouwkunde. Gedurende de opleiding zal je er achter komen waar je voornaamste interesses liggen en kun je op basis daarvan een keuze maken voor het vakgebied waarbinnen je je kunt specialiseren.

Een multidisciplinaire opleiding

Waar de meeste opleidingen aan een universiteit voornamelijk heel theoretisch zijn, is de bachelor Bouwkunde een mix tussen theorie en praktijk en dus tussen denken en doen. Binnen de opleiding ben je constant bezig met ontwerp, techniek en proces. Samen vormen deze drie disciplines de rode draad binnen de opleiding zelf. Daarnaast kijk je vanuit verschillende schalen naar bouwkunde. Je kunt dit zowel op een detailniveau als op een macroniveau doen.

Conclusie

 

De bachelor Bouwkunde is dus een hele veelzijdige opleiding waarbij je veel te weten komt over verschillende disciplines. Als er bepaalde dingen nog onduidelijk zijn of als er onbeantwoorde vragen zijn betreffende de opleiding bouwkunde, aarzel dan niet om mij, Rob Mankor, een berichtje te sturen via www.facebook.com/rob.mankor.7Over de Auteur

Rob Mankor is student Bouwkunde aan de TU Eindhoven en is erg actief op sociale media. Stuur hem gerust eens een berichtje via zijn facebook profiel of kijk eens op zijn website www.robmankor.nl. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo