FB pix De Gevaren Voor Een Chihuahuapup - Artikelpost

De Gevaren Voor Een Chihuahuapup

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1569 | Aantal woorden: 604 | Datum: | 0 commentaar

 

Heb je een chihuahuapup uitgezocht uit een nestje? Dan zal de grote dag vast en zeker gauw aanbreken dat je hem mag ophalen bij de fokker!

Voor het zo ver is, zul je eerst een aantal voorbereidingen moeten treffen:

Chihuahuapups zijn net kleine kinderen. Ze zijn heel nieuwsgierig en onderzoeken graag alles door het in hun bek te nemen en te proeven of iets te eten is of door erop te kluiven.

Loop het huis eens door en probeer alle mogelijke gevaren te signaleren vanuit het gezichtspunt van je chihuahuapup. Ontdek wat voor hem interessant zou kunnen zijn:

  • In de keuken. Zorg voor een stevige, hoge pedaalemmer met een goed sluitende deksel, zodat je pup er niet in kan wroeten. Zet alle schoonmaakmiddelen in de kast en berg messen en scharen op in lades.
  • In de hal. Berg schoenen, slippers en pantoffels op, vooral als je besloten hebt dat de hal de nieuwe slaapplaats wordt van je pup. Vooral schoenveters oefenen een grote aantrekkingskracht uit op hondjes en het is heel vervelend om ’s ochtends, als je snel de deur uit moet, te ontdekken dat je je veters niet meer kunt strikken omdat ze een stuk korter zijn geworden.
  • In de huiskamer. Bind koortjes van rolgordijnen of jaloezieën op, zodat de pup er niet aan kan trekken of verstrikt in kan raken. Werk alle elektriciteits- en telefoonsnoeren weg. Ook al staat de chihuahua niet bekend als een vernielzuchtig ras, je kunt het risico niet nemen dat hij er in een onbewaakt ogenblik aan gaat knabbelen. Berg verder alles op waarop je pup zou kunnen kauwen, zoals kinderspeelgoed, afstandsbedieningen, boeken en tijdschriften. Zet (giftige) kamerplanten zo hoog dat de pup er niet bij kan. Het gif in sigaretten, sigaren, pijptabak en medicijnen vormt een groot gevaar voor de gezondheid van een pup. Houd deze zaken daarom ver buiten zijn bereik.
In de tuin/op het balkon. Chihuahua’s hebben maar een klein gaatje nodig om doorheen te kruipen. Begin daarom met het dichten van gaten en gaatjes in de omheining van je tuin.

Als je een balkon hebt met spijlen, zorg er dan voor dat je chihuahua nergens meer tussendoor kan kruipen. Berg tuingereedschap op na gebruik en verwijder giftige of met insecticiden bespoten planten.

Een hond zal zelden spontaan aan planten gaan knabbelen, maar wat te denken van een dwarrelend blaadje? Een pup die wil spelen, ziet er wellicht een speeltje of iets lekkers in. Sommige planten zijn zo giftig, dat één blaadje genoeg is om een pup te doden.

Heb je geen idee welke planten in huis en tuin giftig zijn voor honden? Op internet vind je veel websites die hier informatie over geven. Er bestaan zelfs websites die foto’s tonen van deze giftige planten.

Altijd handig als de naam van een plant je niets zegt. Een ander groot gevaar voor honden vormen slakkenkorrels en cacaodoppen, die vaak als bodembedekker worden gebruikt. Honden kunnen hier heel ziek van worden en zelfs dood aan gaan als ze ervan eten.

Over de Auteur

Over mij: Peter Plasman is al meer dan 20 jaar betrokken bij de training en verzorging van chihuahua's.

Hij wordt door steeds meer mensen benaderd voor advies over hun chihuahua. Ze vragen hem hoe ook zij meer kunnen leren over hun chihuahua en de verzorging ervan.

Dat is de reden waarom hij een waardevolle GRATIS e-mail cursus heeft ontwikkeld, waarin je alles leert over de aanschaf, training, verzorging van de chihuahua.

Wil je deze cursus GRATIS ontvangen? ga dan naar http://www.chihuahua-pup.com en vul je naam en e-mailadres in en ontvang het eerste deel direct in je mail.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo