FB pix De Socialisatie Van Je Chihuahuapup - Artikelpost

De Socialisatie Van Je Chihuahuapup

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1148 | Aantal woorden: 550 | Datum: | 0 commentaar

In het begin zul je voorzichtig met je chihuahuapup moeten omgaan. Dit betekent echter niet dat je hem bij iedereen vandaan moet houden. Integendeel, je pup moet de gelegenheid krijgen om te socialiseren. Je pup moet wennen aan alles wat met de buitenwereld te maken heeft en dat als normaal gaan beschouwen.

Een chihuahuapup die slecht socialiseert zal later angstig reageren op mensen en andere honden. Die angst uit een hond door bijvoorbeeld te bijten of te (deemoed)plassen. Achteraf zul je beseffen dat alle energie die je in de socialisatie van je chihuahua hebt gestoken het dubbel en dwars waard zijn geweest.

Als je chihuahuapup bij een goede fokker vandaan komt, is het socialisatieproces daar vrijwel zeker al begonnen. De pup is in de eerste weken van zijn leven al gewend geraakt aan de aanwezigheid van zijn moeder, broertjes en zusjes, de fokker en zijn of haar gezinsleden, bezoekers en andere kopers van pups. Geluiden van de televisie en de radio en van huishoudelijke apparaten als de stofzuiger en de afzuigkap zullen je pup al bekend voorkomen en hij schrikt er niet meer van.

Jij als baas zult ervoor moeten zorgen dat het socialisatieproces van je chihuahuapup wordt voortgezet. In een dichtbevolkt land als Nederland is dat niet moeilijk, zeker niet als je in een stad of dorp woont. Je komt er zoveel verschillende mensen, kinderen en dieren tegen, dat je pup zijn ogen uitkijkt.

Pups zijn altijd nieuwsgierig en onderzoekend. Laat andere mensen je pup gerust aaien. Zo leert hij dat hij niet bang hoeft te zijn als hij door anderen wordt aangeraakt. Het is helemaal niet nodig om speciaal voor zijn socialisatie met je chihuahua naar buiten te gaan om zoveel mogelijk verschillende wezens te ontmoeten of drukke plaatsen zoals de markt te bezoeken. Doe wat je normaal ook doet en ga mensen, dieren of dingen niet bewust uit de weg.

Het is belangrijk dat je chihuahua andere honden ontmoet. De puppycursus is de aangewezen plaats om sociale vaardigheden te leren. Je hond maakt er kennis met honden van zijn eigen leeftijd en van verschillende rassen. Sociale vaardigheden leert je hond ook van de volwassen honden die hij dagelijks bij het uitlaten tegenkomt. Het komt echter vaak voor dat volwassen honden totaal geen belangstelling tonen voor een pup, terwijl hij juist zo graag wil spelen. Wees er ook op voorbereid dat volwassen honden agressief kunnen reageren, omdat ze hun dominantie willen tonen of omdat ze het enthousiasme van een pup niet meer zo goed kunnen verdragen.

 Over de Auteur

Over mij: Peter Plasman is al meer dan 20 jaar betrokken bij de training en verzorging van chihuahua's.

Hij wordt door steeds meer mensen benaderd voor advies over hun chihuahua. Ze vragen hem hoe ook zij meer kunnen leren over hun chihuahua en de verzorging ervan.

Dat is de reden waarom hij een waardevolle GRATIS e-mail cursus heeft ontwikkeld, waarin je alles leert over de aanschaf, training, verzorging van de chihuahua.

Wil je deze cursus GRATIS ontvangen? ga dan naar http://www.chihuahua-pup.com en vul je naam en e-mailadres in en ontvang het eerste deel direct in je mail.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo