FB pix Een goede brief opstellen - Artikelpost

Een goede brief opstellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1191 | Aantal woorden: 369 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn verschillende situaties waarbij het nodig is om een goede brief te schrijven. Je wilt bijvoorbeeld solliciteren naar een functie, een bedrijf in de gelegenheid stellen jou vrijblijvend te benaderen of in de werksfeer een zakelijk voorstel doen. We zullen hier bespreken wat je kunt doen om een goede brief op te stellen.

Structuur

Wil je een goede brief opstellen, dan dien je ervoor te zorgen dat deze een duidelijke structuur heeft. Denk bijvoorbeeld aan een introductie, een uitleg, een motivatie en een slot. Een heldere structuur zorgt er voor dat het lezen van de brief als aangenaam wordt ervaren en dat is voor het bereiken van het doel van de brief erg belangrijk.

Juiste spelling

Het is zeer belangrijk dat de brief geen spelfouten bevat. Brieven met fouten, al is het er maar één, worden over het algemeen niet serieus genomen. Onontbeerlijk bij een goede brief opstellen, is daarom het gebruik van een goede spellingscorrectie. Deins er ook niet voor terug de brief door anderen te laten lezen, bijvoorbeeld vrienden, familie of collega's, naar gelang het soort brief. Veelal zul je over je eigen fouten heen lezen, omdat je de inhoud van de brief al kent.

Herschrijven

Wil je een goede brief opstellen, dan is het ook essentieel niet de eerste versie te gebruiken. Wees niet bang om in de tekst te schrappen en delen opnieuw op te stellen! Het gaat immers om het eindresultaat en de brief opstellen is daartoe het doel. 

Tot slot alles nog even op een rijtje. Wees duidelijk met het opstellen van de brief. Zorg voor een goede indeling zodat het voor de lezer plezierig is de brief door te nemen. Let er op dat je geen spelfouten maakt zodat je brief serieus genomen wordt en geef anderen de kans je brief te verbeteren.

 

Over de Auteur

Een goede brief is niet zomaar geschreven, daarom deze algemen tips voor het opstellen van een brief.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo