FB pix Examen tips voor je rijbewijs door Rijschool Waalwijk - Artikelpost

Examen tips voor je rijbewijs door Rijschool Waalwijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1243 | Aantal woorden: 613 | Datum: | 0 commentaar

Het examen voor je rijbewijs moet vooruit gepland worden. De volgende tips kunnen jou helpen bij het behalen van je rijbewijs.

Rijexamen Tips

Zorg dat je vertouwd bent met de omgeving waar je je examen kunt rijden.

Zelf heb ik een rijschool in Waalwijk, mijn studenten kunnen zelf de keuze maken waar zij hun rijexamen willen doen. Mensen kiezen vaak voor een van de steden om af te rijden omdat zij hebben gehoord dat het minder moeilijk is om daar examen te doen voor hun rijbewijs. Dat mag natuurlijk maar ookal als het rijexamen in een bepaalde stad eenvoudiger is, denk eraan dat bekend zijn met de omgeving waar je examen afneemt je beste voordeel is. Autorijlessen in Waalwijk nemen is leuk om je vrienden tegen te komen maar...
Onbekend of minder bekend zijn met het gebied waar je mag afrijden zal je stress laten stijgen en zelfs als je geen last krijgt van stress niveau, mogelijk kan er een lastige onverwachte kruising of bocht in je rijexamen voorbij komen, waardoor jij net je rijbewijs misloopt.
Ookal kun je zelf de keuze maken waar je je praktijkexamen gaat afleggen, maar tracht die beslissing vooruit te maken zodat je bekend wordt met deze omgeving gedurende jouw autorijlessen.

Weet op welke specifieke vaardigheden je wordt getest.

Indien je rijlessen neemt van een goede verkeersschool, zal jouw rijinstructeur je vertellen waar het CBR je op beoordeeld gedurende je rijexamen en kan je hierover voorlichten.
Op de internet site van het CBR kun je informatie raadplegen over de eisen van het examen.
Vraag aan jouw autorijschool of zij tips kunnen geven voor jouw examen.
Familie of vrienden die al succesvol waren voor het roze papiertje zijn de beste bronnen voor tips over wat je kan tegenkomen tijdens je praktijkexamen.

Ken je basis vaardigheden goed.

Als je examen gaatt afleggen zonder de juiste hoeveelheid ervaring in de praktijk en nog steeds nerveus word gedurende verwisselen van rijbaan of het maken van bochten, is de kans vele malen groter dat je fouten maakt gedurende het examen omdat je nog nerveuzer kan zijn met behulp van de examinator op je pasagiersstoel die je voor het eerst ziet.
Ook wanneer je geen enkele vergissingen maakt tijdens het examen kan een examinator er voor kiezen je te laten zakken met als reden het gebrek aan vertrouwen bij het afrijden. Zeker kunnen autorijden met overtuiging is enorm belangrijk bij het rijexamen van jouw rijbewijs.

Zo veel mogelijk bijzondere vaardigheden oefenen. Anders dan bochten nemen, van rijstrook veranderen en de basis vaardigheden die je normaal gesproken oefent tijdens autorijlessen, wordt jij op het rijexamen ook getest op bijzondere vaardigheden. Onder andere achteruit inparkeren of file parkeren.
Zorg ervoor dat je instructeur je de bijzondere vaardigheden helpt te leren.
Een goede rijschool zal je hiermee als beste van dienst zijn. Hun zullen de bijzondere vaardigheden het beste aan je uitleggen door middel van referentiepunten.
Indien je weet waar te kijken kan het een koud kunstje voor je zijn om file te parkeren.

Deze tips helpen je goed op weg bij het praktijkexamen van je rijbewijs.

Over de Auteur

Verkeersschool Jean-Paul is een jonge autorijschool in Waalwijk waar autorijlessen met plezier het doel is voor ons en de leerling. Op artikelpost.nl delen wij tips en informatie die je kunnen helpen bij het behalen van je rijbewijs.

Ben jij op zoek naar een rijschool in Waalwijk en omgeving?

Op onze website vind je meer info over rijlessen in Waalwijk

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo