FB pix Facility Management: wat is het precies? - Artikelpost

Facility Management: wat is het precies?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1333 | Aantal woorden: 621 | Datum: | 0 commentaar

Facility management is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Veel bedrijven hebben tegenwoordig dedicated facility managers, en iedereen weet ook wel een beetje wat ze doen. Voor veel mensen is het echter niet honderd procent duidelijk wat ze nou doen. In dit artikel zou ik graag willen uitleggen wat facility management nou precies inhoudt. Hieronder twee definities waarmee ik het uit wil leggen.

"Facility management is het integraal managen (plannen en bewaken) realiseren van de huisvesting, de services en de middelen, die moeten bijdragen aan een doeltreffende, doelmatige, flexibele en creatieve verwezenlijking van de doelen van een organisatie in een veranderende omgeving"
~Regterschot en Becker

"Facility management is the practice of coordinating the physical workplace with people and work of the organization: integrates the principles of business administration, architecture and the behavioral and engineering sciences."
~International Facility Management Association

Deze twee citaten lijken hetzelfde te beschrijven, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. De eerste legt vrij concreet uit wat een facility manager doet, maar omvat niet alle werkzaamheden. Het tweede citaat daarentegen omvat het helemaal, maar is nogal abstract. Om facility management te begrijpen moet je deze twee definities samenvoegen. Zoiets zou dan het resultaat kunnen zijn: facility management is het ervoor zorgen dat – de voorwaarden creëren om – het bedrijf in staat is om zijn werkzaamheden uit te voeren.

Facilitair manager worden

Mocht je geprikkeld zijn door de facility management branche, dan zijn er meerdere wegen om er iets mee te gaan doen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je de drive en motivatie hebt om er überhaupt mee te beginnen, en het ook vol te houden. Hoewel het zonder opleiding moeilijk is of kan zijn, is het best mogelijk om te gaan freelancen of een eigen onderneming te starten op dit gebied.

Logischerwijs volg je echter een opleiding die gerelateerd is aan facility management. Op vrijwel alle niveaus van het hoger onderwijs kun je wel iets vinden: de hotelschool op MBO niveau, hotel-en eventmanagement op HBO niveau of de MSc facility management op WO niveau.

Daarnaast zijn er ook nog een hoop mogelijkheden als je al afgestudeerd bent. In het particulier onderwijs is zeer veel aanbod op het gebied van deeltijd opleidingen, en er zijn ook een flink aan instellingen waar je een cursus of training in de branche kunt volgen. Er zijn mogelijkheden zat!

Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo