FB pix Gastouder worden - Artikelpost

Gastouder worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1188 | Aantal woorden: 420 | Datum: | 0 commentaar

Veel meiden vinden het in hun tienerjaren leuk om als bijbaantje oppaswerk te doen bij de buren. Maar niet alleen voor tienermeiden is dit een goede manier om wat bij te verdienen. Ook voor huismoeders en senioren is dit een prima bijbaan, in de vorm van het gastouderschap.  Hier zijn echter wel wat regels aan verbonden.

Gastouder Cursus

Ten eerste is het belangrijk dat de ‘oppas’ een gastouder cursus heeft gevolgd. Deze cursussen worden door verschillende instanties aangeboden en zijn voor iedereen goed te doen. Onderdeel van deze cursussen is ook een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Hiernaast zijn er ook nog enkele andere officiële eisen zoals het in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag en het goed spreken van de Nederlandse taal.

Kinderen

Wanneer de bevoegdheid voor het gastouderschap in orde is, zijn er ook nog enkele eisen aan de omstandigheden waarin de kinderen worden opgevangen. Ten eerste is de maximale leeftijd van de kinderen twaalf jaar; er is geen minimumleeftijd. Bovendien mag een gastouder maximaal op zes kinderen tegelijkertijd passen. Hierbij worden ook de eigen kinderen geteld. Heeft een gastouder dus zelf twee kinderen thuis, dan mag deze persoon er nog maximaal vier kinderen bij om op te passen.

Gastouderbureaus

Om te bemiddelen tussen de ouders en de gastouders bestaan er een hoop verschillende gastouderbureaus. Deze helpen ouders met het zoeken naar geschikte gastouders, en andersom. Bovendien regelen ze de betaling, wat zekerheid biedt voor beide partijen. Ook wanneer men zelf de contacten heeft gelegd dient er gebruik gemaakt te worden van een geregistreerd gastouderbureau, om de kwaliteit van de opvang te garanderen.

Wanneer er niet aan een van de bovenstaande eisen voldaan wordt, is het niet mogelijk voor de ouders van het kind om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Dit betekend niet dat er niet opgepast mag worden, maar de ouders zullen in dit geval de vergoeding voor de oppas volledig uit eigen zak moeten betalen.Over de Auteur

Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo