Goed met cijfers? Dit kan je allemaal doen - Artikelpost

Goed met cijfers? Dit kan je allemaal doen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 154 | Aantal woorden: 405 | Datum: | 0 commentaar

 

Cijfers zijn voor de een heel fijn om mee te werken terwijl dit voor de ander weer verschrikkelijk kan zijn. Toch is het werken met cijfers een vakgebied waar je vele kanten mee kunt, al ligt het er natuurlijk wel aan wat voor cijfers en hoe. In dit artikel leggen we kort uit wat je allemaal kunt doen als je goed bent in cijfermatig inzicht.

Een studie

Als je graag van cijfers houdt kan je hier je werk van maken. Zo kun je verschillende studies doen zoals een accountancy studie waarbij je veel met cijfers bezig bent en aan het controleren bent. Hou je een beetje van cijfers maar niet persee met geldzaken? Dan biedt een digital marketing opleiding een optie.

Beroepen

Er zijn verschillende beroepen die je kunt doen als je goed bent met cijfers. Zo kun je ervoor zorgen dat je economie leraar wordt waarbij je les geeft over bijvoorbeeld bedrijfsgegevens en balansen, zo leer je andere het vak boekhouden bijvoorbeeld. Niks met economie? Dan is er ook een optie om leraar wiskunde te worden. Hierbij is het meer denken met cijfers over hoe je bepaalde dingen meet of uitrekent, een groot verschil met economie is dat hiervoor de cijfers niet alleen over geld kan maar bij wiskunde kan dat ook gaan over bijvoorbeeld liters of gewichten.

Ook kun je er voor kiezen om controller te worden. Hierbij kan je een functie krijgen waarbij je controlerende taken hebt en je inzichten heb in de inkomsten en uitgaves van een groot bedrijf of organisatie. Dit is een interessant gebied omdat je een groot vertrouwenspersoon bent voor de organisatie en er verschillende mensen veel verwachtingen van je hebben als het gaat over de kastromen. Vaak zie je bij zo een bedrijf dan vele miljoenen heen en weer gaan. Om erachter te komen of dit iets voor je is kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld eerst stage te lopen in zo een functie.Over de Auteur

Schrijver B

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[340 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo