FB pix HBO opleiding thuis volgen - Artikelpost

HBO opleiding thuis volgen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1065 | Aantal woorden: 513 | Datum: | 0 commentaar

Een HBO opleiding is een opleiding die voor een groot gedeelte bepaald wat je de rest van je leven kunt, en waarschijnlijk ook gaat doen. Nu zijn er verschillende manieren om een HBO opleiding tot een succesvol einde te brengen. De meest gangbare manier om een HBO diploma te halen is via een hogeschool bij jou in de buurt. Maar de laatste tijd komen de thuisstudies ook steeds meer in de belangstellingen van studenten.

Met een thuisstudie kan je op je eigen tempo studeren, je kan er een vaste baan naast hebben en bovendien kan je gewoon starten wanneer je wilt en afstuderen wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Dat zijn enkele voordelen van het  thuis volgen van een hbo opleiding.

Aanbod HBO thuis opleidingen

Niet alle HBO opleidingen zijn vanuit je huis te volgen. Bij sommige opleidingen komt zoveel praktijk kijken dat het praktisch onmogelijke is om deze studies als afstandsonderwijs te volgen. Dit is dan ook direct een nadeel van het volgen van HBO thuisstudie. Het aanbod is relatief beperkt. Gelukkig zijn er zat HBO opleidingen wel vanuit huis te volgen, vooral de studierichtingen waar het leeuwendeel uit theorie bestaat zijn thuis te volgen,

een aantal voorbeelden zijn:

  • PABO
  • Rechten
  • Marketing
  • SPH
  • Bedrijfskunde

Er zijn tal van meer studies die je thuis kunt volgen. Om ze hier allemaal te noemen zou overdreven zijn. Maar met wat zoeken op internet kom je er snel genoeg achter of er iets bij jou interesse- en vakgebied tussen zit.

Nadelen van een thuisstudie

Uiteraard zijn er ook nadelen aan het volgen van een thuisstudie hbo vanuit huis. Je hebt wel een docent bij je opleiding maar de reactietijd op eventuele vragen, die je ongetwijfeld tegen komt tijdens je opleiding, is traag. Dit kan natuurlijk bijzonder vervelend zijn als je midden in een studie zit en je antwoord nodig hebt op een vraag voordat je verder kunt met een bepaald hoofdstuk.

Een ander nadeel is dat je de sociale contacten, die je op een hogeschool wel hebt, niet hebt vanuit je opleiding. Tijdens sommige thuisstudies zijn er wel een paar avondbijeenkomsten, maar dat is natuurlijk totaal anders dan samen in een projectgroep zitten zoals op een hogeschool.

Erkenning van het HBO diploma

Wanneer je beslist een HBO opleiding vanuit huis te volgen is het van groot belang dat je controleert of de studie die je gaat volgen NVAO geaccrediteerd is. Dit betekent dat het diploma dat behaald kan worden door heel Nederland en België geaccepteerd wordt als een volwaardig HBO diploma.Over de Auteur

Ik heb interesse in de zelfontwikkeling van de mens. Opleidingen en cursussen kunnen daar aan bij dragen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo