Het belang van passend onderwijs - Artikelpost

Het belang van passend onderwijs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 219 | Aantal woorden: 389 | Datum: | 0 commentaar

 

Iedereen zou het erover eens zijn dat passend onderwijs voor ieder kind van groot belang is. Ieder kind is anders en ook het niveau van ieder kind is uniek. Dat maakt het onderwijs juist zo bijzonder. Voor ieder individu dient men een apart programma in elkaar te draaien. In de toekomst gaat het steeds meer om het specifiek toepassen van het lesprogramma op ieder kind. Het maakt in dat geval niet uit of het om het voortgezet, primair of mbo gaat. Hiervoor is een grote transitie nodig in de wereld van de educatie. Hiervoor is ook veel advies en onderzoeknodig. De educatieve sector moet in dit geval geen kennis uitdragen, maar kennis opzuigen.

 

Passend onderwijs

Wanneer je denkt aan passend onderwijs zal iedere school zich in de toekomst moeten profileren. Iedere onderwijsinstelling zal het persoonlijk toespitsen van het lesprogramma op ieder kind anders in gaan vullen. Daarom zijn er ook verschillende programma’s nodig die men kan volgen. De basisscholen zullen hier in eerste instantie een strategische visie op moeten ontwikkelen. Alleen met een duidelijk beeld richting de toekomst kan men de plannen op een gedegen manier uitvoeren. Hierdoor ontstaat er ook een structuur die de professionalisering van zowel de school als het team dat daar werkzaam is verder kan sturen.

 

Tijdsindicatie

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het nog jaren duren voor dat het passend onderwijs over al in Nederland is doorgevoerd. Toch zijn de veranderingen nu al zichtbaar. Op basisscholen wordt in veel gevallen al lesgegeven met meerdere lesprogramma’s. Voor kinderen die goed zijn in rekenen worden moeilijkere sommen gegeven dan aan kinderen die minder goed zijn in rekenen. Hiermee voorkom je dat een groep zich verveelt tijdens het rekenen terwijl er een andere groep is die juist onmogelijk kan bijblijven bij de les. Ook in het taalonderwijs wil men dit in de toekomst gaan doorvoeren. Zo gaan we onze kinderen steeds persoonlijker opleiden.Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in moderne ontwikkelingen in het onderwijs. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo