FB pix Het Kopen Van Een Chihuahua - Artikelpost

Het Kopen Van Een Chihuahua

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2950 | Aantal woorden: 1184 | Datum: | 0 commentaar

Het lijkt je gezellig een hond in huis te hebben en je voorkeur gaat uit naar een chihuahua.

Voordat je tot de koop overgaat, is het verstandig alle voors en tegens op een rijtje te zetten.

Daarbij kun je jezelf de volgende vragen te stellen:

Past een hond eigenlijk wel bij mij?

Het kopen van een chihuahua is een belangrijke beslissing waar je van te voren goed over moet nadenken. Koop nooit en te nimmer een hond in een opwelling!

Als je eenmaal een chihuahua hebt aangeschaft, ben je verantwoordelijk voor het wel en wee van een levend wezen, dat gemiddeld 12 tot 14 jaar oud wordt. Kies je voor een chihuahua, dan komen daar vrijwel zeker nog een aantal jaartjes bij.

Kleine hondenrassen worden gemiddeld ouder dan grote en een chihuahua beschikt in de regel over een goede gezondheid. Een hond is geen speeltje dat je aan de kant zet, zodra je erop uitgekeken bent. Je zult een hond onderdak, aandacht, liefde, medische zorg, voeding en niet te vergeten opvoeding moeten kunnen geven.

Vraag je in alle eerlijkheid af of een hond past bij jouw (toekomstige) situatie. Jij bent een hondenliefhebber, maar is je partner dat ook? Misschien wil je partner wel een hond, maar absoluut geen chihuahua.

Om ellende en ruzies te voorkomen is het dan wellicht verstandiger je zin niet door te drijven. Ben je van plan in de nabije toekomst een gezin te stichten? In dat geval kun je beter nog een aantal jaren wachten met de aanschaf van een hond.

De verzorging van baby’s en peuters kost veel tijd, maar een hond heeft ook behoefte aan aandacht en zorg. Meestal gaat dit niet goed samen en komt de hond op het tweede plan.

Komt er in jouw familie allergie voor huisdieren voor? Denk dan goed na of het verstandig is een hond in huis te nemen. Het is voor iedereen ontzettend verdrietig als blijkt dat je om reden van een allergie afscheid moet nemen van je trouwe viervoeter.

Je zult je chihuahua te eten moeten geven en af en toe heeft hij ook medische zorg nodig. Kies je voor een chihuahua, dan ben je voor deze zaken relatief goedkoop uit. Een chihuahua eet aanmerkelijk minder dan een hond van een groter ras en aangezien vlooienbestrijdingsmiddelen en ontwormingspillen worden toegediend per kilo gewicht van de hond, zul je hier ook minder voor betalen.

De inentingen die je chihuahua nodig heeft als pup en daarna zijn echter voor alle rassen even duur. Toch kunnen de kosten voor medische zorg onvoorzien hoog oplopen. Als je chihuahua door een ongeluk zijn pootje breekt en je moet hem laten opereren, kan dat een aardige aanslag betekenen op je spaargeld.

Misschien komt het moment dat je je chihuahua wilt laten steriliseren en wie weet komt de tijd dat je hem moet laten behandelen voor ouderdomskwaaltjes. Ik raad je aan de website van een dierenarts eens te bekijken om een idee te krijgen van de kosten die je eventueel te wachten staan.

De mogelijkheid bestaat om een huisdierenverzekering af te sluiten, zodat je een groot aantal medische behandelingen voor je hond vergoed krijgt. Wellicht is zo’n verzekering iets voor jou.

Elke hond heeft aandacht en liefde nodig. Hem eten geven, snel even uitlaten en vervolgens uren alleen laten is beslist niet genoeg! Natuurlijk kun je een hond leren een paar uur alleen te blijven, maar te weinig aandacht is slecht voor zijn karakter.

Een hond die te lang alleen is, zal zich proberen te vermaken met het slopen van spullen en gaan blaffen of janken. De chihuahua is een gezelschapshond bij uitstek, die zich enorm hecht aan zijn baas en kan daarom niet goed tegen alleen zijn.

Veel bonafide chihuahuafokkers zullen je vragen of je fulltime werkt en je in dat geval geen pup verkopen. Je hoeft geen uren met je chihuahua te wandelen, maar aandacht, liefde en een goede opvoeding zijn onontbeerlijk. Heb je te weinig tijd hem die te bieden? Dan raad ik je ten zeerste af er een te kopen.

Vergeet niet dat je met een hond gebonden bent. Een chihuahua kun je weliswaar makkelijk overal mee naar toe nemen vanwege zijn formaat, maar er zijn situaties waarin je hem toch echt thuis moet laten. Zie je het niet zitten je chihuahua mee te nemen op vakantie? Regel dan tijdig opvang, want de dierenpensions zitten in de vakantieperiodes gauw vol.

Heb je ooit eerder een hond gehad? Weet je wat je te wachten staat? Veel hondenrassen, waaronder ook de chihuahua, verharen, waardoor je vaker zult moeten stofzuigen.

Een hond kan met modderige poten je huis binnen rennen en je crèmekleurige tapijt bevuilen of overgeven op de kussens van je nieuwe bankstel. En wat te denken van een pup die nog niet helemaal zindelijk is en af en toe een “ongelukje” heeft in huis? Met een hond in huis zul je hoe dan ook meer huishoudelijk werk moeten verrichten.

Heeft het bovenstaande je afgeschrikt of aan het twijfelen gebracht? Heel goed, want het kopen van een chihuahua pup moet een weloverwogen beslissing zijn. De dierenasiels in Nederland zitten namelijk al vol genoeg. 

Ben je vastbesloten dat die hond er moet komen en kun je hem alles bieden wat hij nodig heeft? Weet dan, dat alle tijd die je in zijn opvoeding en verzorging steekt, zich dubbel en dwars terugverdient. Je hond zal de meest trouwe vriend worden die je maar kunt hebben.Over de Auteur

Over mij: Peter Plasman is al meer dan 20 jaar betrokken bij de training en verzorging van chihuahua's.

Hij wordt door steeds meer mensen benaderd voor advies over hun chihuahua. Ze vragen hem hoe ook zij meer kunnen leren over hun chihuahua en de verzorging ervan.

Dat is de reden waarom hij een waardevolle GRATIS e-mail cursus heeft ontwikkeld, waarin je alles leert over de aanschaf, training, verzorging van de chihuahua.

Wil je deze cursus GRATIS ontvangen? ga dan naar http://www.chihuahua-pup.com en vul je naam en e-mailadres in en ontvang het eerste deel direct in je mail.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo