FB pix Hoe krijg ik het meeste profijt van een intensieve taalcursus? - Artikelpost

Hoe krijg ik het meeste profijt van een intensieve taalcursus?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1037 | Aantal woorden: 532 | Datum: | 0 commentaar

 

Een van de vragen die cursisten zich aan de vooravond van een taalcursus doorgaans stellen is hoe ze de kans op slagen kunnen vergroten. Het soort cursus men kiest en de gehanteerde methodiek zijn dus van groot belang. Een van de beproefde methodes is een intensieve taalcursus en de zogenaamde onderdompeling in de taal, ofwel het taalbad. Met andere woorden, tijdens een dergelijke cursus wordt er naar gestreefd de cursist op verschillende manieren zoveel mogelijk bloot te stellen aan de vreemde taal. De gekozen metafoor van het taalbad is dan ook treffend. Anderzijds is het natuurlijk zaak voor u als cursist niet kopje onder te gaan en te verdrinken in de werkdruk. Kortom, hoe krijgt u het meeste profijt van een intensieve taalcursus?

 

Interactie

 

Een intensieve taalcursus waarbij de cursist onder gedompeld wordt in de taal heeft natuurlijk niet als doel de cursist te verdrinken, integendeel. Nee, het taalbad moet u zien als bepaalde leeromgeving. Binnen deze leeromgeving wordt er zoveel mogelijk in de vreemde taal gedoceerd en gesproken, zodat u niet alleen bloot wordt gesteld aan de taal, maar dat u ook als het ware gedwongen wordt de taal te spreken. Zodoende brengt u dus de opgedane kennis direct in de praktijk in het spreekwoordelijke taalbad. Deze methode van onderdompeling beperkt zich echter niet alleen tot de interactie met uw medecursisten en de docent, waarmee u tijdens de contacturen de taal zult gaan spreken.

 

Vertrouwen

 

Naast dat het zogenaamde taalbad van een intensieve taalcursus betrekking heeft op het aantal lessen en de intensiteit daarvan, slaat het ook op het aantal uur dat u aan zelfstudie moet besteden. Het doel van deze methode is immers u bovengemiddeld snel een bepaald niveau van taalvaardigheid te bieden. Het taalbad dient u dus ook thuis, tijdens het maken van de opgaven, erbij te nemen. Dat betekent in eerste instantie wellicht meer huiswerk dan u aanvankelijk voor ogen had, maar het resultaat zal zijn dat u de lessen met vertrouwen tegemoet zult zien. Dit vertrouwen zal u bovendien het plezier bieden dat natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een intensieve taalcursus is. Als u met gezonde tegenzin naar de lessen komt en uzelf nauwelijks voor het maken van de opdrachten kunt motiveren, dan lijkt succes welhaast uitgesloten. Vraagt u zich dan ook af of een dergelijke cursus iets voor u is, want deze afweging is misschien wel de meest cruciale voor de kans van slagen. Over de Auteur

Alastair is een leraar Engels

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo