Hoe krijg ik het meeste profijt van een intensieve taalcursus? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe krijg ik het meeste profijt van een intensieve taalcursus?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: meursault2410
Gezien: 579 | Aantal woorden: 532 | Datum: Wed, 31 Oct 2012 | 0 commentaar

 

Een van de vragen die cursisten zich aan de vooravond van een taalcursus doorgaans stellen is hoe ze de kans op slagen kunnen vergroten. Het soort cursus men kiest en de gehanteerde methodiek zijn dus van groot belang. Een van de beproefde methodes is een intensieve taalcursus en de zogenaamde onderdompeling in de taal, ofwel het taalbad. Met andere woorden, tijdens een dergelijke cursus wordt er naar gestreefd de cursist op verschillende manieren zoveel mogelijk bloot te stellen aan de vreemde taal. De gekozen metafoor van het taalbad is dan ook treffend. Anderzijds is het natuurlijk zaak voor u als cursist niet kopje onder te gaan en te verdrinken in de werkdruk. Kortom, hoe krijgt u het meeste profijt van een intensieve taalcursus?

 

Interactie

 

Een intensieve taalcursus waarbij de cursist onder gedompeld wordt in de taal heeft natuurlijk niet als doel de cursist te verdrinken, integendeel. Nee, het taalbad moet u zien als bepaalde leeromgeving. Binnen deze leeromgeving wordt er zoveel mogelijk in de vreemde taal gedoceerd en gesproken, zodat u niet alleen bloot wordt gesteld aan de taal, maar dat u ook als het ware gedwongen wordt de taal te spreken. Zodoende brengt u dus de opgedane kennis direct in de praktijk in het spreekwoordelijke taalbad. Deze methode van onderdompeling beperkt zich echter niet alleen tot de interactie met uw medecursisten en de docent, waarmee u tijdens de contacturen de taal zult gaan spreken.

 

Vertrouwen

 

Naast dat het zogenaamde taalbad van een intensieve taalcursus betrekking heeft op het aantal lessen en de intensiteit daarvan, slaat het ook op het aantal uur dat u aan zelfstudie moet besteden. Het doel van deze methode is immers u bovengemiddeld snel een bepaald niveau van taalvaardigheid te bieden. Het taalbad dient u dus ook thuis, tijdens het maken van de opgaven, erbij te nemen. Dat betekent in eerste instantie wellicht meer huiswerk dan u aanvankelijk voor ogen had, maar het resultaat zal zijn dat u de lessen met vertrouwen tegemoet zult zien. Dit vertrouwen zal u bovendien het plezier bieden dat natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een intensieve taalcursus is. Als u met gezonde tegenzin naar de lessen komt en uzelf nauwelijks voor het maken van de opdrachten kunt motiveren, dan lijkt succes welhaast uitgesloten. Vraagt u zich dan ook af of een dergelijke cursus iets voor u is, want deze afweging is misschien wel de meest cruciale voor de kans van slagen. Over de Auteur

Alastair is een leraar Engels

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0

Commentaar

Sat, 3 Nov 2012 at 2:28 PM, by Guest
Daarom is naast een bovenstaande cursus die je dan 1x in de week meestal doet, ook erg handig om een interactieve taalcursus thuis op je pc te doen.
Horen zien en doen, en gecorrigeerd worden. OOk je uitspraak kan worden gecorrigeerd door de computer. En die is geduldig hoor! Er zijn nog steeds veel taal-cursussen te vinden voor de meest uiteenlopende talen, van en naar het Nederlands. Dus ook met Nederlandse interactie om bijvoorbeeld het Engels Spaans of Duits te leren.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo