Hoe vind je een passende opleiding - Artikelpost

Hoe vind je een passende opleiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 351 | Aantal woorden: 565 | Datum: | 0 commentaar

school

Het is niet gemakkelijk op een keuze te maken voor een opleiding. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden met allemaal mooie perspectieven. Gelukkig zijn er voor het vinden van een passende opleiding meer dan genoeg mogelijkheden om erachter te komen wat het beste bij jou past. Hier volgen enkele mogelijkheden die je kan uitproberen om er achter te komen wat je nou precies zoekt en wilt.
  1. Persoonlijk onderzoek. Ga bij jezelf na wat je nou echt leuk, interessant en uitdagend vindt om te te doen. Naast dat je het leuk moet vinden moet je er ook energie van krijgen om iedere dag weer voor uit je bed te komen. Ga hierover in gesprek met je vrienden of ouders en schrijf vooral voor jezelf op wat jij denkt.
  2. Kijk niet naar andere. Je bent je eigen persoon en je vrienden zullen wellicht andere doelen en wensen hebben bij een opleiding. Ga niet blind weg achter je vrienden aan om bij ze te blijven maar kies voor jezelf. Jij moet uiteindelijk de opleiding volgen en afronden en als je er niet gelukkig van wordt, houd je het niet lang vol. 
  3. Proefstuderen. Het is tegenwoordig heel gewoon om mee te doen aan proefstudeerdagen om kennis te maken met de opleiding en het niveau van de opleiding. Door een proefles te volgen kan je inzichten krijgen of het iets voor jou is of niet. 
  4. Luister naar jezelf. Soms moet je alle voor- en nadelen los laten en op je gevoel afgaan. Het is gebleken dat je gevoel volgen meestal de beste keuze is. 
  5. Vergelijken. Door meerdere opleidingen met elkaar te vergelijken kan je een beter beeld krijgen over wat je wilt. Ga je niet focussen op maar één opleiding bij verschillende scholen maar kijk ook naar de andere mogelijkheden. Zo kom je gemakkelijker bij een passende opleiding terecht waarvan je het wellicht niet wist dat deze bestond, of waarvan je niet had verwacht dat je het leuk zou vinden. 
  6. Praktijkervaring. Mocht je een keuze hebben gemaakt omtrent een opleiding, dan kan je ook nog in het bedrijfsleven gaan kijken. Zo kan je bijvoorbeeld contact opnemen met iemand uit je eigen netwerk die werkzaam is in de sector die je interessant vindt. Hij of zij kan jou dan extra duidelijkheid geven wat er naar je opleiding te wachten staat. Dit kan uiteindelijk alleen de keuze van je opleiding positief beïnvloeden. 
  7. Een uitzendbureau is een organisatie die meer doet dan alleen iemand aan een baan koppelen. Ze kunnen je ook helpen bij vragen omtrent bepaalde beroepen. Deze informatie van het uitzendbureau kan je uiteindelijk ook gebruiken om een keuze te maken voor een bepaalde opleiding. Vakmasters Terneuzen is een organisatie die je alles kan vertellen over beroepen in de bouwsector en of deze bij je zouden kunnen passen of niet.

 

Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo