FB pix Huiswerkbegeleiding in relatie tot huiswerk maken - Artikelpost

Huiswerkbegeleiding in relatie tot huiswerk maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1217 | Aantal woorden: 564 | Datum: | 0 commentaar

Huiswerkbegeleiding is een onderwerp dat de laatste tijd in de belangstelling staat. Bij het horen van het begrip huiswerkbegeleiding legt men snel de relatie tot het maken van huiswerk onder begeleiding. Echter, huiswerkbegeleiding is veel meer dan dat.

Onder dit begrip kan horen namelijk ook  overige school ondersteunende activiteiten zoals examentraining, studie coaching en bijles.

 

Huiswerkbegeleiding werkt conflict vermijdend

Het maken van huiswerk is een van de onderwerpen waarover ouders en hun kinderen het meeste ruzie over maken. Immers de meeste kinderen hebben een hekel aan het maken van huiswerk terwijl aan de andere kant de ouders druk uit oefenen om huiswerk te maken. Deze tegengestelde opvattingen zijn voer voor problemen. Een goede oplossing is door te kiezen voor huiswerkbegeleiding, het onder begeleiding van een docent, trainer of tutor laten maken van huiswerk.

 

 Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de middelbare school scholieren enige voor van huiswerkbegeleiding  volgt. Vaak is het zo dat een kind er profijt van heeft als hij of zij huiswerkbegeleiding volgt. Regelmatig wordt dit aangeboden op school, bij particulieren of gespecialiseerde huiswerkinstituten. Een groot voordeel van het maken van huiswerk op deze plaatsen is de gestructureerde werkomgeving. Veel kinderen worden thuis teveel afgeleid door een computer, een spelcomputer of de smarthphone. Bij een huiswerkinstituut of op school zijn deze afleidingen er niet. Ook wordt na afronding van het huiswerk gecontroleerd of het werk ook daadwerkelijk is gemaakt. Als het kind dan thuis komt hoeven ouders zich geen zorgen meer te maken over het al of niet maken van huiswerk. Door de huiswerkbegeleiding hoeft er dus geen ruzie meer te worden gemaakt.

 

Huiswerkbegeleiding via een online service

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining die hun diensten online aanbieden. Kinderen kunnen op elk moment van de dag en vanuit bijna elk denkbare plek in contact komen met hun tutor, docent of begeleider. Een groot nadeel bij het volgen van huiswerkbegeleiding via dit soort services is dat er weinig controle is. Het is moeilijk in te schatten of een kind daadwerkelijk het werk gedaan heeft. Een voordeel ten opzichte van een offline huiswerkinstituut is dat de kosten vaak lager zijn en dat men de docenten en begeleiders vanuit huis kan bereiken.

 

Concluderend zijn veel mensen het er over eens dat huiswerkbegeleiding werkt. Bepaal goed welke vorm geschikt is voor uw kind.Over de Auteur

Mattijs Wijnmalen is eigenaar van Vindeentutor.nl, een online platform dat zich richt op kwalitatief hoogwaardige bijles en huiswerkbegeleiding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo