Huiswerkbegeleiding - Artikelpost

Huiswerkbegeleiding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2455 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Goede schoolresultaten: iedereen kan het

 

Het kan wel eens lastig zijn om je huiswerk in te plannen. Zelfs als je een mooie planning hebt gemaakt komt het er soms nog niet van om het te doen. Zeker kinderen met leerproblemen vinden dat moeilijk, ze beschouwen het soms als zinloos of hebben geen flauw idee waar ze moeten beginnen. Ook kan het zijn dat ze niet goed opgelet hebben en niet weten waar de stof over gaat. Het aanbrengen van structuur en het geven van zelfvertrouwen zijn essentieel en dat is precies wat huiswerkbegeleiders doen.

Elk kind is anders

Huiswerkbegeleiders weten dat elk kind uniek is, met unieke gaven en specifieke problemen. Sommige kinderen kunnen het alleen af maar veel kinderen hebben hulp nodig, al zullen ze daar waarschijnlijk niet om vragen. Het is jammer als kinderen hun intelligentie niet kunnen gebruiken omdat ze niet begrijpen wat de school van hen verlangt. De school is er voor iedereen en is daarom tijdens de lessen ingesteld op het gemiddelde kind. Gelukkig is er buiten de lessen wel aandacht voor het individuele kind maar huiswerk moet toch thuis gemaakt worden.

Spanningen om huiswerk

Je wilt graag dat het kind goed voorbereid op school komt zodat hij of zij zich niet zenuwachtig hoeft te maken. School is leuk en dat mag niet verpest worden door onnodig gepieker. Jij als ouder maakt je ook zorgen als je ziet dat het niet goed gaat. Als je in de gaten hebt dat het leren thuis niet lukt is het een goede oplossing ervaren hulp in te roepen. Je komt zo tegemoet aan de behoeften van je kind. Huiswerkbegeleiding Gouda neemt een last van je schouders zodat je zelf met je kind andere activiteiten kunt ondernemen. 

Resultaten

Uiteindelijk gaat het om de resultaten. Als er goede cijfers behaald worden, geeft dat veel voldoening voor alle betrokkenen. Als ze goede cijfers halen, krijgen kinderen ook meer zin om te leren.  De kinderen kunnen trots zijn op zichzelf, want zij hebben het uiteindelijk gedaan. Huiswerkbegeleiding Gouda heeft ze alleen een duwtje in de rug gegeven.


Over de Auteur

Ik houd er van om mensen informatie te verschaffen, waar ze hun voordeel mee kunnen doen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo