Informatie over opleidingen in projectmanagement - Artikelpost

Informatie over opleidingen in projectmanagement

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 644 | Aantal woorden: 333 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig hebben projectmanagers binnen een organisatie een cruciale rol. Projectmanagers zijn in grote lijnen verantwoordelijk voor het succesvolle verloop van een project en voor het bewaken van de grote lijn. Logischerwijs willen organisaties de juiste mensen aan het roer van een project, waardoor zij goede kennis en scholing van cruciaal belang vinden. Als projectmanager moet je bepaalde kwaliteiten en competenties bezitten, die van doorslaggevend belang zijn voor het succesvol afronden van een project. Wanneer werknemers in potentie goede projectmanagers kunnen zijn, maar wanneer er nog niet die volle overtuiging van de directie is, kan er worden gekozen voor een speciale opleiding projectmanagement.

Een projectmanagement opleiding wordt tegenwoordig in verschillende varianten aangeboden en op verschillende niveaus. Waar sommige organisaties alleen genoegen nemen met het hoogst mogelijke, bestaan er ook projectmanagement opleidingen op bijvoorbeeld MBO niveau. De HBO projectmanagement opleidingen zijn een stuk zwaarder en zijn meer gericht op het ontwikkelen van competenties op het gebied van bijvoorbeeld leidinggeven en helikopterview. Daarnaast leer je binnen een dergelijke opleiding bijvoorbeeld om projectrisico’s te herkennen en in kaart te brengen om hier tijdig op in te kunnen spelen.

Tegenwoordig zijn er vele aanbieders als het gaat om een opleiding projectmanagement. Dankzij de grote populariteit binnen organisaties en de herkenbare trend, spelen logischerwijs veel organisaties in op het aanbieden van dergelijke opleidingen. Het is daarom erg belangrijk om de mogelijkheden van de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Over de kwaliteit van de opleidingen bij de verschillende aanbieders, bestaat geen discussie, aangezien aanbieders gecertificeerd moeten zijn en getoetst worden. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de prijs. Zorg daarom dat je goed informeert, zodat je altijd de beste keuze zult maken.

Over de Auteur

RB Online verstrekt informatie informatie op het gebied van opleidingen en/of cursussen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo