Is een 200 uur yoga opleiding noodzakelijk om yogales te kunnen geven? - Artikelpost

Is een 200 uur yoga opleiding noodzakelijk om yogales te kunnen geven?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 115 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

Eens je hebt beslist dat je je passie wil delen met anderen, en graag yoga leraar wil worden komen er ongetwijfeld een heleboel vragen in je op. 1 van de eerste vragen is waarschijnlijk of je een 200 uur yoga docenten opleiding MOET volgen om te kunnen yogales geven.

Het antwoord op deze vraag is neen, het is niet verplicht om een 200 uur yoga opleiding te volgen voor wie wil yogaleraar worden. Yogadocent is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen yogales kan en mag geven. Toch is het aangeraden om bepaalde kennis en vaardigheden op te doen alvorens je yogales geeft. Je werkt immers met mensen. Sommigen hebben misschien blessures die ze met yoga willen helen, of mentale worstelingen die ze via yoga willen verhelpen. Daarom is het belangrijk om de nodige kennis te hebben van de yoga houdingen en oefeningen zodat je je cursisten gepast kan begeleiden.

Ook is er een groot verschil tussen zelf yoga doen, en vooraan in de klas staan en de les te geven. Correctie technieken zijn belangrijk, weten wat de effecten en voordelen van de houdingen zijn, hoe je ze kan aanpassen aan de mogelijkheden en beperkingen van je cursisten, anatomische kennis zodat je weet wie welke houdingen al dan niet kan doen. Al deze zaken zijn cruciaal voor wie op een veilige en verantwoorde manier yogales wil geven.

Een 200 uur yoga docenten opleiding is dus niet verplicht, maar wel aan te raden. Het is ook mogelijk om een korte yoga opleiding te volgen van 50 uur. Deze dienen echter meestal als verdiepingscursus, maar voor een grondige basis start je best bij een opleiding van 200 uur. Je zal merken dat je meer zelfvertrouwen hebt als je vooraan in de les staat, en dat je gemakkelijker zal zien wat je cursisten nodig hebben. En dat is uiteindelijk toch waar het om draait in een yogales. Het geven van persoonlijke en individuele aandacht, en mensen de mogelijkheid geven om hun eigen grensen en kunnen af te tasten en te ontdekken.

Mijn advies: Volg een yoga opleiding, het is de investering meer dan waard!Over de Auteur

Dorien Bortels is een bij Yoga Alliance erkende E-RYT 500 met meer dan 6 jaar ervaring in het yogales geven. Ze doceert verschillende stijlen (hatha Yoga, yin yoga, vinyasa yoga, yoga nidra, meditatie) in haar Yoga Studio NewNature in Terborg. Bovendien organiseert ze ook yoga docenten opleidingen. Ook deze cursussen zijn erkend bij Yoga Alliance.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo