FB pix Je Chihuahuapup Ophalen Bij De Fokker - Artikelpost

Je Chihuahuapup Ophalen Bij De Fokker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1195 | Aantal woorden: 1214 | Datum: | 0 commentaar

De grote dag is aangebroken: je chihuahuapup is oud genoeg om opgehaald te worden bij de chihuahuafokker. Voor toekomstige baasjes een hele leuke ervaring, maar voor je pup een zeer spannende gebeurtenis. Hij gaat zijn moeder, broertjes en zusjes verlaten.

 

Het is daarom belangrijk je pup zo veel mogelijk op zijn gemak te stellen die eerste dag. Dat begint al tijdens de autorit. Haal de pup met twee (of meer) personen op, zodat er in ieder geval iemand is die zich tijdens de reis over de pup kan ontfermen.
 

Wanneer je niet beschikt over een bench of een hondendraagtas voor honden, kun je de pup in een kartonnen doos met daarin een dekentje of handdoek zetten of hem gewoon op schoot houden.

 

Neem voor de zekerheid een rol keukenpapier mee en een vochtige doek, want het komt nogal eens voor dat pups wagenziek worden. Vraag daarom de fokker de pup die dag niet te voeren. Veel honden groeien overigens over wagenziekte heen. Als ze wat ouder zijn, hebben de meeste er geen last meer van.

 

Duurt de autorit vrij lang? Maak dan onderweg een korte stop, zodat de pup even buiten aan de riem kan rondsnuffelen en eventueel zijn behoefte kan doen. Om je pup te laten wennen aan de auto is het verstandig hem regelmatig mee te nemen, zodat de pup de auto als onderdeel van zijn leven zal gaan accepteren.

 

Zet je chihuahuapup in de auto op een plaats waar hij de chauffeur niet kan afleiden of hinderen. Om je hond veilig achterin te vervoeren, is een bench erg handig. Is je pup erg druk in de auto en blaft hij tegen alles wat hij buiten ziet? Plaats de bench dan zodanig dat hij niet meer ziet wat er buiten gebeurt.

 

Van de fokker krijg je een aantal dingen mee, zoals:

 

  • Het dierenpaspoort van je hond. Hierin staat vermeld wanneer, waartegen en waarmee de pup is ingeënt en wanneer je pup zijn volgende inentingen moet hebben bij de dierenarts. Het paspoort bevat tevens een gezondheidsverklaring van de pup. De kans is groot dat je ook het chipnummer van de pup al in het boekje kunt vinden, vooral als de fokker ingeschreven staat bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. De chipper van de Raad van Beheer komt tegenwoordig langs om de pups uit een nestje chippen. Ze zijn dan ongeveer zes weken oud. De chip wordt met een injectienaald onderhuids aangebracht. Het chippen is in de plaats gekomen van tatoeëren en dient om de hond te kunnen identificeren. Dierenartsen, dierenasiels en dierenambulances beschikken over een ISO-reader om de chip te kunnen aflezen. Het chippen van honden werd in 2011 verplicht gesteld.
  • De stamboom van je hond. Als je fokker de stamboompapieren van je pup al in huis heeft, zul je ze meekrijgen. Zo niet, dan worden ze via de post naar je huisadres gestuurd.
  • Het verkoopcontract en verkoopreglement.
  • Een doekje of knuffeltje dat in het nest heeft gelegen. Vraag je fokker erom als hij of zij er zelf niet aan denkt. Een doekje of knuffel met nestgeur zal je pup de eerste dagen en nachten troost bieden en hem eerder op zijn gemak doen voelen.
  • Puppybrokjes en/of een puppypakket. Veel fokkers geven de nieuwe eigenaar van de pup voor de eerste dagen een zak puppybrokjes of zelfs een puppypakket mee. De fokker zal je tevens vertellen wat, hoeveel en wanneer je de pup te eten moet geven.
  • Een boekwerk over het ras en de verzorging van de pup. Er zijn fokkers die een boekwerk met wetenswaardigheden over het ras en met nuttige tips en informatie over de verzorging van de pup meegeven.
  • Een cd-rom met foto’s van het nestje. Sommige fokkers geven zelfs een cd-rom met foto’s van het nestje mee. Heel leuk om later nog eens te bekijken, als je chihuahuapup volwassen is.

Over de Auteur

Over mij: Peter Plasman is al meer dan 20 jaar betrokken bij de training en verzorging van chihuahua's.

Hij wordt door steeds meer mensen benaderd voor advies over hun chihuahua. Ze vragen hem hoe ook zij meer kunnen leren over hun chihuahua en de verzorging ervan.

Dat is de reden waarom hij een waardevolle GRATIS e-mail cursus heeft ontwikkeld, waarin je alles leert over de aanschaf, training, verzorging van de chihuahua.

Wil je deze cursus GRATIS ontvangen? ga dan naar http://www.chihuahua-pup.com en vul je naam en e-mailadres in en ontvang het eerste deel direct in je mail.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo