Leer een echte ambacht met de opleiding timmerman - Artikelpost

Leer een echte ambacht met de opleiding timmerman

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 420 | Aantal woorden: 574 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt het vast al wel gehoord, er is een groot tekort aan mensen die in de bouw werken. En zo ook is er een tekort aan timmermannen. Als je er dus over nadenkt de timmermansopleiding te volgen, raden wij je aan hier serieus over na te denken. Je zult namelijk verzekerd zijn van een baan na je opleiding. Maar wat leer je precies tijdens deze opleiding en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wat doet een timmerman?

Voordat je gaat kiezen voor een opleiding, is het belangrijk te weten wat de werkzaamheden na je opleiding zullen zijn. Je kiest immers voor een vak wat je misschien wel de rest van je leven gaat doen. Als timmerman kun je op verschillende plekken werken, zoals bijvoorbeeld in de bouw. Je bent bezig met het monteren en in elkaar zetten van kozijnen, of het repareren van onderdelen die kapot zijn. Ook buiten de bouw ben je als timmerman vooral bezig dingen te maken, repareren of te onderhouden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je vooral met hout bezig bent, maar dat hoeft niet altijd. Als timmerman kun je ook buiten de bouw werken. Dan ben je vooral bezig met het maken, of repareren en zelfs het ontwerpen van meubels. Een ambacht waar je dus veel verschillende kanten mee op kan, of je nu heel praktisch of creatief bent.

Wat je moet kunnen als timmerman?

Voordat een timmerman begint met het zagen, boren en timmeren, moet het ontwerp eerst uitgemeten worden. Dit moet heel precies gebeuren als je een goed product wilt afleveren. Dit is dan ook een van de aspecten die je leert tijdens de opleiding. Om alles goed af te kunnen meten, is het ook belangrijk berekeningen te kunnen maken, zodat je product recht, stevig en veilig is. Een stoel moet bijvoorbeeld goed zitten, maar ook stevig genoeg zijn zodat deze niet breekt wanneer iemand erop gaat zitten. Door de juiste berekeningen kan alles zo uitgemeten worden dat het een functionele stoel wordt. Je moet dus enig gevoel voor wiskunde hebben. Ook dit is een van de aspecten die je zult leren tijdens de opleiding. Daarnaast moet je het leuk vinden om met je handen te werken.

Waarom opleiding timmerman?

Timmerman zijn is een waardevol en oud beroep. Het is een beroep dat niet snel (of zelfs onmogelijk) kan worden vervangen door robots omdat het echt handwerk is, een echte ambacht. Dat is ook de grootste reden dat het niet moeilijk zal zijn een baan te vinden na je opleiding. Tijdens de opleiding leer je met je handen werken en verschillende producten creëren van hout, van een stoel tot een kozijn. Leer je graag in de praktijk? Dan kun je ervoor kiezen een BBL-opleiding te volgen, waarbij je meteen al vier dagen per week aan de slag gaat.

Dus werk jij graag met je handen en creëer je graag nieuwe dingen met hout? Heb je oog voor veiligheid en ruimtelijk inzicht en kun je precies werken? Bezoek dan eens een van de open dagen van de opleiding timmerman.Over de Auteur

Sanne Vermeulen auteur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo