Leg de basis voor een goede Process Safety - Artikelpost

Leg de basis voor een goede Process Safety

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 316 | Aantal woorden: 557 | Datum: | 0 commentaar

Leg de basis voor een goede Process Safety

 

Zelfs met de beste voorzorgsmaatregelen zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo was er een tijdje terug nog een explosie op een bedrijventerrein in Boxtel met 3 gewonden als gevolg. Het is daarom cruciaal om zoveel mogelijk risico’s accuraat in kaart te brengen en de nodige maatregelen te treffen.

 

Protocollen, afrastering, veiligheidskleding, opleidingen voor uw medewerkers, dit zijn enkel een paar voorbeelden van maatregelen om de werkvloer veilig te houden voor u en uw collega’s. Risicomanagement begint echter al veel eerder, namelijk bij het ontwikkelen en innoveren van de bedrijfsprocessen. Het is van uiterst belang dat er in dit stadium nauwkeurig wordt gekeken naar de veiligheid van deze processen. Zelfs het kleinste detail dat over het hoofd gezien wordt kan al leiden tot gevaarlijke situaties of ongevallen zoals die in Boxtel. 

 

Wie zijn er bevoegd om te werken met bepaalde machines of voertuigen? Op welke manier deelt u de werkvloer het veiligst in? Hoe zorgt u dat het personeel bewust is van alle gevaren en hier verantwoord mee om gaat? Dit zijn het soort vragen die u zich moet stellen om risico’s te herkennen en in te perken. 

 

Om de veiligheid en integriteit van uw bedrijf en bedrijfsprocessen te waarborgen is gespecialiseerde kennis nodig. Indien u Process Safety verder wilt ontwikkelen, kunt u dit doen bij IMF Academy. Denk hierbij aan een schriftelijke cursus Risicomanagement voor de safety & security manager of de algemenere ISO31000 training inclusief certificering. Bij deze trainingen leert u systematisch kijken naar alle bedrijfsprocessen om zodoende alle risico’s in kaart te brengen en de kans hierop te verkleinen.

 

Meer weten over hoe u de processen binnen uw bedrijf zo veilig mogelijk kunt maken? Email ons of bel naar +31 (0)40 246 02 20 voor een vrijblijvend advies gesprek.Over de Auteur

IMF Academy is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt ruim 100 opleidingen verdeeld over diverse vakgebieden. Internationaal worden onze - veelal Engelstalige - opleidingen en trainingen gekocht en bezocht door organisaties uit meer dan 50 verschillende landen. Onze opleidingen sluiten direct aan bij het professionele belangstellingsniveau van onze klanten: hoogopgeleide professionals, werkzaam bij grote en middelgrote organisaties en kleinere gespecialiseerde organisaties, in alle sectoren van het bedrijfsleven en de publieke sector.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo