FB pix MBO Thuisstudies - Artikelpost

MBO Thuisstudies

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2615 | Aantal woorden: 388 | Datum: | 0 commentaar

ROC's en andere grote MBO scholen vechten steeds meer tegen de trend die schuil gaat onder de naam 'het afstandsleren'. De toekomst ligt bij aanbieders van thuisopleidingen en thuiscursussen zoals het NTI, LOI of NHA. Waar deze aanbieders eerst alleen taalcursussen en gewone cursussen aanboden, hebben ze de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt op het gebied van mbo thuisstudies en hbo thuisstudies.

Het verschil tussen thuisstudies en reguliere studies

Veel mensen zijn niet gewend aan afstandsleren. Het ritme van elke dag naar school gaan en van een leraar klassikaal leskrijgen is echter lang niet voor iedereen weggelegd en behoort steeds meer tot het verleden. Thuis ben je  niet afgeleid van medeleerlingen of leraren die het niet goed uitleggen: jij bepaalt zelf je tempo, je plant zelf je tijdstippen en je leert volgens beproefde methodes individueel. Daarnaast scheel het aanzienlijk in de kosten: thuisstudies zijn goedkoper vanwege het gebrek aan reislast, het tijdsbesparende karakter en lagere bureaucratie - denk aan gebouwbeheer, klassenplanning enz. wat bij thuisstudies niet nodig is.

Alle cursussen, mbo en hbo studies kun je thuis volgen

Het aanbod van thuisstudies en cursussen groeit. Zo zijn er tientallen mbo en hbo studies die je thuis kunt volgen, en vaak honderden taalcursussen en hobbycursussen. Een voorbeeld van een mbo opleiding die thuis veel gevolgd wordt is de mbo thuisstudie tandartsassistent. Zo zijn er nog 20 anderen. Mbo studies zijn steeds populairder aan het worden omdat de grote vraag naar hogeropgeleiden steeds meer afneemt en de zogenaamde onderkant (of liever het fundament) van het werkveld in Nederland meer en meer uitdunt. Dit wordt nog enigzins gecompenseerd door de inhuur van externe werkkrachten uit landen als Spanje, Polen, Marokko en Turkije maar ooit houdt het natuurlijk een keer op wat dat aangaat. Het beleid van het ministerie is dan ook om zelf opgeleide mbo'ers steeds meer aan het werk te krijgen, zelfs doormiddel van platformen ter stimulering tegen werkeloosheid.Over de Auteur

de auteur is een expert op het gebied van onderwijs, afstandsleren en thuisleren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo