Opleidingen die je naast je werk kunt volgen - Artikelpost

Opleidingen die je naast je werk kunt volgen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 188 | Aantal woorden: 753 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn een hoop opleiding die je gemakkelijk naast je huidige werk kunt volgen. Dit is erg handig, want zo kun je doorleren terwijl je geld verdient. Of zo kun je jezelf ergens goed in specialiseren. Doorleren is altijd goed voor je. Dankzij de mogelijkheid om door te leren, kun je jezelf binnen een bedrijf omhoog werken of op zoek gaan naar een nieuwe baan. Daarnaast is het zo dat je meer zekerheid opbouwt door jezelf op te blijven leiden. Je hebt namelijk vrijwel altijd baangarantie als je goed opgeleid bent. Jezelf ergens in specialiseren is ook erg goed. Zo maak je het mogelijk om zoveel mogelijk over jouw beroep te weten te komen. Dit is fijn voor zowel jezelf als voor je werkgever. Jij weet veel van je beroep waardoor alles makkelijker gaat. En voor een werkgever is het altijd fijn om een specialist in dienst te hebben. Je zult betere werkzaamheden uitvoeren en dit is goed voor het bedrijf.

Doorleren op verschillende manieren

Op het moment dat je een opleiding jeugdzorg op MBO niveau af hebt afgerond, heb je verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan. Het komt vaak voor dat je naast je baan dan niet veel tijd meer over hebt. Hierom is het erg fijn dat je ondanks weinig tijd door je baan toch door kunt leren. Er zijn een aantal opleidingen waarin je kunt doorgroeien na de opleiding jeugdzorg. Je kunt bijvoorbeeld de Hbo-opleiding jeugdzorg volgen. Deze opleiding maakt het mogelijk om naast Jeugdzorgwerker D ook aan de slag te gaan als jeugdzorgwerker A, B en C. De reden dat je dit eerst niet kon heeft te maken met kennis die je hoogstwaarschijnlijk niet beschikt na de MBO opleiding van jeugdzorg. Dit is enkel een voorbeeld met de opleiding en baan omtrent jeugdzorgwerker. Het doorleren is bij bijna ieder beroep mogelijk. Een ander voordeel is dat de baas de kosten van de opleiding vaak financiert. Dit doen ze omdat zij er ook veel aan hebben als jij meer weet en kunt. Op het moment dat jij meer weet en kunt, verbeteren de werkzaamheden binnen het bedrijf. Kortom, het is een win win situatie. Zowel voor jou als voor de baan zijn er een hoop voordelen aan doorstuderen.

Cursussen volgen is ook een goede optie om je te specialiseren

Het komt natuurlijk ook weleens voor dat je echt geen tijd hebt voor een opleiding. Dan is het gelukkig nog steeds mogelijk om door te leren. Zo kun je doorleren of je kunt jezelf ergens in specialiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door cursussen. Een cursus is vaak korter en kost minder aandacht dan een opleiding. Toch leer je er erg veel over onderwerpen. Een voorbeeld van een goed passende cursus is bijvoorbeeld een dierentuinmedewerker die een cursus volgt over dieren. Dit is erg breed gedacht, maar er zijn een hoop dingen mogelijk als het gaat om cursussen. Een cursus kan er net voor zorgen dat je dat beetje extra weet waardoor je werkzaamheden een stuk beter uit kunt voeren.Over de Auteur

Ellen is content schrijver voor diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo