OR Training - Artikelpost

OR Training

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 164 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Waarom een OR Training?

Een OR training is vaak nodig. Veel OR-leden weten namelijk niet wat hun rechten en plichten zijn. En dat is het begin. De meeste OR-leden beginnen met een basiscursus or. In deze cursus leren de leden wat de rol van de ondernemingsraad is. Verder leren zij ook wat de taken van de ondernemingsraad zijn. En dat is erg belangrijk. Want als je niet weet wat je taken zijn, hoe ga je het OR-lidmaatschap dan invullen. Hoe ga je dan je achterban vertegenwoordigen? Toch zie ik vaak genoeg dat OR-leden zonder enige cursus aan de slag gaan. En dat is een gemiste kans. Je leert niet alleen voor het uitvoeren van je taak als OR-lid, maar ook voor jezelf. Want door een OR cursus te volgen groei je zelf ook. Want er zijn tal van onderwerpen waar een ondernemingsraad zich over moet buigen. En daar kun je ontzettend veel van leren. Daarnaast is het ook goed voor je carriërre als je goed beslagen ten eis komt. Je dwingt namelijk respect bij de bestuurder af, als je de nodige kennis en vaardigheden tot je hebt genomen.

De ondernemingsraad heeft een behoorlijk takenpakket en om die taken uit te kunnen voeren heeft een OR rechten. Om van deze rechten gebruiken te kunnen maken, moet je weten van welk recht je wanneer gebruik kunt maken. En dat leer je ook tijdens een OR training. Daarom is het zo ontzettend belangrijk voor OR-leden om een opleiding te doen. Want veel OR-leden weten niet welke rechten ze hebben en al helemaal niet hoe je van deze rechten op een goede manier gebruik maakt. 

Dus, OR-leden grijp die kans en doe een OR cursus. Je hebt recht op minimaal vijf cursusdagen per jaar. De onderneming is verplicht de cursus voor jou te betalen. Je hebt alleen maar kennis en vaardigheden te winnen en niets te verliezen. Dus niets hoeft je tegen te houden. Maak gebruik van je scholingsrecht en je leert een betere vertegenwoordiger van je achterban te zijn. Je leert er niet alleen van, maar het is ook vaak nog eens leuk.Over de Auteur

Roald Kleist is trainer en eigenaar van het bedrijf OR Cursus.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo