FB pix Photoshop Tutorials Nederlands - Wat Ze Je Niet Leren - Artikelpost

Photoshop Tutorials Nederlands - Wat Ze Je Niet Leren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3218 | Aantal woorden: 615 | Datum: | 0 commentaar

Zelfs de beste Photoshop tutorials op het internet kunnen je niet alles leren. Een groot deel van het successvol toepassen van wat je leert hangt af van je eigen inzet, en je eigen houding tegenover het leren.

De meeste ongetrainde Photoshop gebruikers vergeten het belang van de theorie achter de tools en functies van het programma. Je moet de logica achter de technieken kennen om ze tenvolle te benutten. Het vragen "waarom" is net zo belangrijk als het vragen "hoe".

Photoshop tutorials leggen niet altijd uit waarom een bepaalde stap verricht wordt - maar met de juiste theoretische kennis is het makkelijker te begrijpen waarom sommige bewerkingen vragen om lange, intensieve handelingen.

Hier volgen enkele essentiele punten die vaak ontbreken in Photoshop tutorials - Nederlands-talig tutorials niet uitgesloten.

Ontwerp Theorie:

Er bestaan zelf-verklaarde grafisch-ontwerpers die niet eens weten hoe tekst, beeld en andere grafische elementen op elkaar afgestemd moeten worden om een esthetische-aantrekkelijk en functionele resultaat te krijgen.

Goeie Photoshop tutorials gaan over het manipulatie van zulke elementen als kleur, lijn, vorm, scaal, ruimte en textuur...en hoe ze elkaar complimenteren om een bepaald visuele effect te bewerkstelligen.

Het is belangrijk om grafisch-ontwerp theorie te kennen omdat je niet alleen maar blindelings tutorials kunt volgen. De technieken die een tutorial-schrijver heeft toegepast op z'n ontwerp waren misschien gebruikelijk voor zijn beeld - maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval voor jouw beeld. Het kennen van de concepten van ontwerpen elimineert deze "blunders".

Kleuren Theorie:

Kleuren experimentatie kan bepalen of een ontwerp slaagt of faalt. Kleuren roepen emoties op, ze beinvloeden stemmingen, ze trekken aandacht aan, leggen een verklaring af. Ze drukken beeldend uit meer dan wat is geillustreerd.

Harmonieuze kleuren-combinatie is belangrijk om belasting van de ogen-van-de-toeschouwer te voorkomen. Het belangrijkste is dat de kleuren die je gebruikt jouw publiek ontroeren, zodoende dat ze er betekenis in vinden. Het is bekend dat kleuren het gedrag van mensen kunnen beinvloeden - auteurs van Photoshop tutorials maken hier gebruik van. Om ze beter te begrijpen, moet je zelf het kleuren theorie begrijpen.

Typografie:

Grafisch-ontwerpen gaat niet altijd alleen om grafiek. Er zijn situaties waarin tekst net zo belangrijk is als het beeld-element - daarom is een essentiele kennis van typografie ook onmisbaar in het werken met Photoshop.

Ontwerpers hebben de neiging om te vergeten dat tekst ook een visuele element is, en kan ook een grafische element worden.

In menige photoshop tutorials is tekst wat willekeurig uitgelegd. Het meest voorkomende fout dat onervaren ontwerpers maken is hun ontwerp rommelig te maken met té sierrijke fonts die een sfeer oproepen, maar onleesbaar zijn. Typografie is de kunst van een evenwicht vinden tussen het kunstzinnig en het functioneel in het werken met tekst.

 

Een basis kennis van elke van deze theorieën kan wonderen doen voor je werk. De snelste weg naar Photoshop expertise is nooit de kortste weg... maar wel de veiligste.

Het begrijpen van de elementen van grafische-ontwerpen leidt tot het creëren van originele en prikkelende beelden.

 Over de Auteur

Mike Monaghan is schrijver, illustrator, cartoonist, fotograaf en muzikant. Hij gebruikt ook Photoshop. Lees meer Photoshop artikelen op zijn website NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo