Proefschrift drukken - Aanleveren bij de drukker - Artikel Post - Artikel Marketing

Proefschrift drukken - Aanleveren bij de drukker

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerardkempers
Gezien: 234 | Aantal woorden: 421 | Datum: Wed, 22 Nov 2017 | 0 commentaar

Maanden lang heeft het bloed, zweet en tranen gekost. Dagen en nachten gegevens onderzoeken, analyseren en verwerken. Eindelijk is het dan zo ver, het boekwerk is klaar en het enige dat nog voor de verdediging moet gebeuren is het proefschrift drukken. En na de verdediging mag u uzelf hopelijk doctor noemen.

Per universiteit verschilt het hoeveel weken voor de promotiedatum, het proefschrift af moet zijn. Noteer deze datum uiterst precies! Het drukken van de boeken wordt vrijwel altijd uitgevoerd bij een drukkerij. Voor het aanleveren heeft u twee opties:

  • U verzorgt zelf de gehele opmaak van het proefschrift en levert het kant en klaar aan in pdf-formaat. Echter, worden hier vaak nog schoonheidsfoutjes in gemaakt.
  • U levert alleen de tekst met figuren en tabellen aan en laat de lay-out verzorgen. Dit is de meest gangbare manier. Zo weet u zeker dat fouten voorkomen worden.

Proefschrift drukken – Bepalen oplage

Het is een lastige taak om te bepalen hoeveel boeken u moet laten drukken. Te weinig is een ramp, maar het is ook vervelend als er veel blijven liggen. Vraag aan uw promotor of hij/zij misschien een lijst heeft liggen met alle namen van de personen die een exemplaar moeten ontvangen. Is er anders een mogelijkheid dat jullie deze samen op kunnen stellen?

Een andere mogelijkheid is om een collega te vragen naar zijn of haar oplage. Let er dan wel op dat jullie situatie vergelijkbaar is. Hier kunt u niet blind op vertrouwen. Ga ook na wie in uw familie allemaal een boek willen ontvangen. Heeft uw onderzoek veel raakvlakken met andere gebieden? Dan is de kans groot dat u een hogere oplage heeft.

Het proefschrift drukken gebeurt bijna altijd in formaat 170 x 240 mm. Uiteraard is het ook mogelijk om afwijkende maten te gebruiken. Hierna kunt u het aantal pagina’s redelijk nauwkeurig bepalen. Als u de tekst op lettergrootte 12 pt. zet met een dubbele regelafstand, zullen 300 pagina’s uiteindelijk uitkomen op 200 pagina’s. Het netto resultaat in boekvorm komt uit op ongeveer 2/3 van het bruto resultaat.Over de Auteur

Ik vond het erg lastig om een drukkerij te kiezen voor mijn proefschrift. Het laatste wat u wil is dat het hier fout gaat na maanden zo hard gewerkt te hebben.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo