FB pix Registeraccountant worden - Artikelpost

Registeraccountant worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1289 | Aantal woorden: 474 | Datum: | 0 commentaar

Een registeraccountant is een accountant die staat ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Als een registeraccountant niet in dit register is opgenomen, mag hij of zij geen werkzaamheden verrichten. Het beroep registeraccountant, is in Nederland een beschermd beroep.

Opleiding en eisen

De opleiding voor registeraccountant kan 2,5 tot 7,5 jaar duren. De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Tijdens de opleiding kan dus meteen de geleerde theorie toe worden gepast in de praktijk. Niet iedereen krijgt toegang tot deze opleiding. Afgestuurde bedrijfseconomen, maar ook personen die een vwo-diploma hebben en die al werkzaam zijn in de praktijk, krijgen toegang tot de opleiding tot registeraccountant.

Zodra een registeraccountant de opleiding heeft doorlopen en geregistreerd staat in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, mogen er werkzaamheden worden verricht. Wel moeten registeraccountants zich aan behoorlijk strenge eisen houden. Een registeraccountant moet natuurlijk altijd objectief, integer en onafhankelijk zijn. Daarnaast moeten deze personen zich ook aan een gedragscode houden. Deze gedragscode is een beschrijving waarin de normen en waarden worden benoemd, waar een registeraccountant zich aan moet houden. Ook moeten registeraccountants hun opgedane kennis altijd bij houden.

Zodra de opleiding tot registeraccountant is doorlopen begint iedereen eerst als een junior registeraccountant. Op dat moment worden er nog voornamelijk werkzaamheden verricht voor een registeraccountant, die daarnaast de begeleiding verzorgt. Na ongeveer twee jaar, kan er worden doorgegroeid en zal de registeraccountant uiteindelijk zelf alle werkzaamheden gaan verrichten.

Werkzaamheden

Een registeraccountant controleert voornamelijk de jaarrekening van verschillende bedrijven. Bedrijven moeten er namelijk van uit kunnen gaan dat hun cijfers en boekhouding kloppen en dit loopt een registeraccountant dan na. Natuurlijk is dit niet de enige taak van een registeraccountant. Zo worden er ook vele verschillende functies bij de overheid bekleed door registeraccountants. Ook hierin geldt weer dat het ook vertrouwelijke functies gaat. Een registeraccountant werkt vaak voor een accountantskantoor, maar daarnaast zijn grote internationale bedrijven ook op zoek naar een eigen registeraccountant. Zodoende zijn er ook geregeld vacatures van bedrijven die op zoek zijn naar een registeraccountant. De vraag naar registeraccountants is nog steeds groot en zodoende zijn er vele verschillende vacatures waar op gesolliciteerd kan worden.

Wilt u alle registeraccountant vacatures bekijken? Kijk dan op de website van profilink.nl

 

 

 Over de Auteur

Houd van schrijven!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo