FB pix Ringbanden: 10 tips om een goede keuze te maken. - Artikelpost

Ringbanden: 10 tips om een goede keuze te maken.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2437 | Aantal woorden: 1609 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Wie ringbanden zoekt stelt zich het best eerst een paar vragen.

 

Ringbanden zijn er in alle soorten en maten. U heeft de keuze tussen 2, 4 of 23 ringen, A4, A5 of A3 formaat. Daarnaast  is er nog het verschil  in de afmeting van de rug of van de ring.

 

Waar moet u op letten bij het maken van uw keuze?

 

1.       De keuze tussen 2, 4 of 23 ringen hangt af van het gebruik van de ringband. Wilt u simpelweg een paar papieren opbergen, dan bent u goed af  met een 2-rings map. Wilt u juist veel papier onderbrengen, en regelmatig hierin bladeren, dan bent u het beste af met 23 ringen. Met 23 ringen wordt het papier over de volle hoogte zijde ondersteund. De 4-ringsmappen zijn een goed compromis tussen deze beide en worden dan ook het meeste gekocht.

2.       De afmeting van de ring en van de rug. De kleinste ringen zijn meestal 10-16mm, vanaf 20mm vindt u vaak een D-ring. D-ringen hebben het voordeel dat grotere stapels papier toch mooi recht op elkaar blijven liggen. De afmeting van de ring bepaalt de hoeveelheid papier die u kunt opbergen, waarbij de vuistregel geldt dat iedere millimeter 8-10 vel extra capaciteit geeft. Bij het kiezen van uw ringband moet u er op letten of de gegeven afmeting die van de rug of van de ring is. Het verschil tussen de twee bedraagt ca 15-20 mm (een ring van 20mm geeft een rug van ca 35-40mm).

3.       Openen van de ringbanden. Wilt u de ringbanden vaak openen om papieren toe te voegen of er uit te halen, dan zijn er speciale mappen met een drukknop om het mechanisme te openen. Bij Leitz heet dit mechanisme Softclick.

4.       Prijs of kwaliteit? Het verschil in prijs tussen de verschillende mappen wordt door een aantal factoren beïnvloed. Huismerken zijn over het algemeen 10-30% goedkoper dan A-merken. De reden hiervoor is het verschil in marketingkosten. De prijzen worden verder beïnvloed door de gebruikte materialen: stevigheid van het mechanisme, dikte van het karton in de map, kwaliteit van het kunststof. Zoekt u een map voor zeer regelmatig of representatief gebruik? Ga dan niet voor de goedkoopste.

5.       Wilt u de mappen personaliseren? Dan heeft u de keuze uit speciale presentatie ringbanden of panorama ringbanden. Met een insteekhoes op de voorzijde en rug kunt de ringbanden gemakkelijk zelf voorzien van bedrijfslogo of andere informatie. Voor series van maximaal enkele honderden stuks is dit een veel gekozen oplossing.

6.       Mappen laten bedrukken. Vanaf een seriegrootte van 500 stuks kunt u ook mappen laten bedrukken met uw logo. Door de hoge voorbereidings- en instelkosten, die over een serie omgeslagen moeten worden, zijn kleinere series wel mogelijk, maar worden de mappen per stuk erg duur. De mappen zijn dan meestal van karton, met glanspapier overtrokken. Het papier kan gekleurd of wit zijn. Voor de bedrukking moet u een printklare file aanleveren.

7.       Verdeling van uw mappen. Als u er over denkt om de mappen te versturen met de post, dan moet u rekening houden met het formaat. De meeste ringbanden kunnen niet door een standaard brievenbus en hebben daarom hoge portokosten. Dunnere mappen van kunststof zonder kartonnen versterking, kunnen dan een oplossing vormen. Voor grotere aantallen kunt u bedrukte mappen bestellen, met een ring van 10mm, die gewoon per post verstuurd kunnen worden.

8.       Inhoud van uw mappen. Wilt u in de ringbanden alleen papier of ook showtassen of tabbladen gebruiken. De meeste ringbanden zijn hoog en breed genoeg om met showtassen te gebruiken. Voor trainings-documentatie of bedrijfspresentaties zijn er speciale tabbladen sets, waarbij u het indexblad kunt printen voor een extra mooi resultaat.

9.       Mee geven van visitekaartjes, documenten of cd’s. Sommige mappen hebben aan de binnenzijde van het voorblad een extra insteek vak voor losse papieren. Voor visitekaartjes of voor cd’s kunt u aparte insteekhoesjes bestellen, die u op of in de mappen kleeft.

10.   Wanneer heeft u de mappen nodig? Regelmatig krijg ik de vraag of ik morgen 250 ringbanden kan leveren, met name voor presentatieringbanden krijg ik deze vraag nogal eens. Op zich geen probleem, we hebben een ruim aanbod op voorraad. Echter, wilt u niet een standaard ringband of zelfs een bedrukte, dan moet u rekening houden met levertijden van 3-5 weken. Begin de oriëntatie dus al op tijd, zodat u een ruime keuze heeft. Mocht u een grotere aankoop van ringbanden overwegen, bestel dan eerst een aantal proef exemplaren voordat u een definitieve keuze maakt..

 

 

De links in dit artikel gaan naar mijn webshop www.prixos.nl , waarin men een zeer uitgebreid assortiment van alle soorten ringbanden kan vinden.

Heeft u verder vragen over uw ringbanden, aarzelt u dan niet om contact met mij op te nemen op 030-8906565 of oscar@prixos.nlOver de Auteur

Oscar van Prixos heeft een jarenlange ervaring in de kantoorartikelen markt. Na verschillende inkoop en marketing functies bij Staples en Office Depot (Viking Direct) heeft hij in 2009 zijn eigen firma Prixos.nl kantoorartikelen opgezet. Deze online discounter kent een snelle groei en heeft nu al meer dan 20.000 klanten.

De basis van het succes is gegrond op een consequente strategie:

30% goedkoper dan elders

snelle levering, 1 werkdag

ruime keuze uit ruim 25.000 artikelen

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Ringm.+Inst.Tas A5 Wit 40mm - 2D Ringen
Ringm.+Inst.Tas A5 Wit 40mm - 2D Ringen

€ 3,95
Toon product

Craft ID Mandala Kleurboek - Set van 2 kleurboeken - Rustgevend Kleuren Voor Volwassenen - Mandala Illustraties - 24 Vellen per Kleurboek - formaat 21x20 cm - 120gsm papier - FSC materiaal - Sluiting ringband
Craft ID Mandala Kleurboek - Set van 2 kleurboeken - Rustgevend Kleuren Voor Volwassenen - Mandala Illustraties - 24 Vellen per Kleurboek - formaat 21x20 cm - 120gsm papier - FSC materiaal - Sluiting ringband

€ 14,00
Toon product

MGP Agenda - Bureau agenda 2024- NL - FSC - A5 - Ringband - 7d/2p - Pastel Groen - Harde kaft
MGP Agenda - Bureau agenda 2024- NL - FSC - A5 - Ringband - 7d/2p - Pastel Groen - Harde kaft

€ 7,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo