Social Media tips voor wetenschappers - Artikel Post - Artikel Marketing

Social Media tips voor wetenschappers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Jan Gasteren
Gezien: 644 | Aantal woorden: 391 | Datum: Fri, 10 May 2013 | 0 commentaar

Voor veel wetenschappers is de tijd die zij doorbrengen op Social Media niet veel en komt dus maar weinig voor. Waarom zouden zij nog meer aan hun to do lijstje toevoegen als deze al lang genoeg is. Voor anderen is dit een goede bron om leuke ideeën en contacten te onderhouden. Social Media is meer dan alleen Facebook en Twitter.  Als een beginner in de Social Media wereld kan dit als een veel gedoe overkomen. Vooral als je een professionele reputatie moet vasthouden. Zijn er hier regels voor en waar begin je mee.

 

Waarom zal je Social Media gebruiken. Er zijn hier diverse communicatietrainingen voor. Social Media wordt vaak gezien, als wanneer jij niet mee doet je iets mist. Meestal is dit niet het geval. Social Media geeft je ook direct toegang tot vele andere connecties zoals vrienden, potentiele werknemers en bedrijven.

 

Blogs worden ook veel gebruikt. Hiermee kan je veel verschillende rollen en gebieden benaderen. WordPress is er een van. Twitter is zeer goed om volgers mee te creëren, het delen van bronnen en op bouwen van netwerken. Video en geluid is iets meer wat tegenwoordig noodzakelijk is. Linkedin is een goede manier om je CV te delen en professioneel te netwerken.  Je kan je werk delen of een soort portfolio opbouwen. Een Twitter en Facebook moeten regelmatig worden geüpdatet om je volgers en likers niet te verliezen en hun aandacht je laten behouden. Hierdoor moet je toch dagelijks en wekelijks diverse interessante berichten versturen. Maar het leuke hiervan is, is dat dit dus videos en ook plaatjes kunnen zijn. Ook kan je een poll starten en te weten komen wat iedereen vindt van je Facebook of het bedrijf. Hoe meer Likes je creëer hoe populairder je Facebook wordt. Elk ander wilt dan meteen je Facebook of Twitter volgen als zij zien dat deze populair is.Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Daarnaast geeft Jan trainingen aan mensen die vooral in de detailhandel werken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo