Soorten Motivatiebrieven - Artikel Post - Artikel Marketing

Soorten Motivatiebrieven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: smullen
Gezien: 947 | Aantal woorden: 384 | Datum: Fri, 15 Feb 2013 | 0 commentaar

Om een goede motivatiebrief te schrijven, is het belangrijk om te weten op wie u de brief moet richten. Als het een bijbaan is dan schrijft u de brief op een andere manier dan als het een belangrijke baan is bij bijvoorbeeld een advocatenkantoor. U kunt een motivatiebrief voorbeeld gebruiken om de toon aan te geven die u kunt gebruiken om de brief te schrijven. Een motivatiebrief voorbeeld is vaak echter niet genoeg. Er zijn verschillende soorten brieven die niet allemaal in een motivatiebrief voorbeeld terug te vinden zijn.

Maar welke soorten bestaan er dan? De meest gebruikte brief, ook in voorbeelden, is de gerichte motivatiebrief. In deze motivatiebrief schrijft u gericht naar een bepaald bedrijf. U heeft dan bijvoorbeeld een vacature in de krant zien staan of deze op internet gevonden. U solliciteert gericht naar een functie binnen het desbetreffende bedrijf. U gaat in de motivatiebrief specifiek in op de eisen van het bedrijf. Dit soort vindt u vaak in de voorbeelden van motivatiebrieven.

Een ander soort motivatiebrief is de open motivatiebrief. Deze motivatie verstuurt u als u een open sollicitatie wilt doen. Dit houdt in dat u solliciteert op een bedrijf in plaats van een functie. U geeft hierbij, net als in de gerichte motivatiebrief, aan welke kwaliteiten u bezit en u beschrijft waarom u een toevoeging zou zijn op het bedrijf. Het is zelfs mogelijk om een open motivatiebrief te verzenden als het bedrijf geen vacatures heeft. U geeft op deze manier aan dat u geïnteresseerd bent in het bedrijf. Als er dan wel een vacature vrij komt, dan maakt u een goede kans op de functie. U kunt ook van deze motivatiebrief verschillende voorbeelden vinden op motivatiebriefvoorbeeld.com


Over de Auteur

Er zijn verschillende momenten in uw leven dat u zult moeten solliciteren, intern of extern. Mijn artikelen helpen hierbij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo