FB pix Talenkennis verbreden? Begin met Spaans! - Artikelpost

Talenkennis verbreden? Begin met Spaans!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1122 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 0 commentaar

Spaans wint steeds meer belang in als wereldtaal. Dat hoeft niemand te verbazen. Naast het Engels is dit op wereldvlak de tweede meest gesproken taal. In het dagelijkse leven vind je ze terug in Spanje, maar ook bij heel Zuid-Amerika. Ja, zelfs in de Verenigde Staten. Wordt het misschien tijd om een talencursus Spaans te zoeken?

Dat Spaans in Spanje wordt gesproken zou iedereen moeten weten. Dat Spaans in Spanje leren een van de beste methodes is om de taal snel onder de knie te krijgen, is minder geweten. Uiteraard kan je de basis ook in je thuisland leren. Daar bestaan tal van cursussen Spaans in heel wat scholen of verenigingen. Het voordeel van Spaans in Spanje te leren, is dat het een extra dimensie biedt.

Heel wat klassieke talencursussen beginnen hoofdzakelijk met de elementaire woordenschat en spraakkunst. Beetje bij beetje leer je eenvoudige zinnen formuleren. De lat wordt steeds hoger gelegd naargelang je in de cursus vordert. Na een jaartje kan je al vlot bepaalde zinnen bouwen. Maar je moet maar eens testen of jij je met die opgedane kennis in het Spaans kan verdedigen in een eenvoudige setting als een supermarkt. Of probeer eens de weg te vragen én de uitleg te begrijpen.

Door een taal in context te leren, verfijn je moeiteloos je kennis met wat echt telt. Je krijgt voeling met de kleine tussenwerpsels die vaak onontbeerlijk zijn. Je leert wanneer ze passen en wanneer niet. Kortom: je leert de taal aanvoelen. Voor iemand die zich een taalles in de middelbare school herinnert, is het duidelijk dat dat gevoel vak ontbreekt.

Hebben we dat gevoel dan niet met het Engels? Ja, voor heel wat mensen is dat zeker het geval. Dat komt omdat we al lang van alle kanten overspoeld worden met Engelstalige cultuur: muziek, film, series,… En als je er toe komt om in het buitenland een taal nodig te hebben, grijp je automatisch terug naar – inderdaad – het Engels.

De boodschap is dus nu: "hou het niet uitsluitend bij Engels; je leert zoveel meer met andere talen". Als eerste keuze om jouw kennis te verbreden, is die van het Spaans dus met voorsprong de beste. Daarna heb je nog het Frans. Wat je daar op laat volgen, hangt af van jou. Wil je China veroveren? India? Wil je een goede baan bij supranationale instellingen? Kies dan toch maar voor Duits, Russisch of Arabisch. Zolang je maar met een kwaliteitsvolle talencursus Spaans begint!Over de Auteur

Belgische schrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Snel en vlot Spaans leren spreken en begrijpen
Snel en vlot Spaans leren spreken en begrijpen

€ 17,95
Toon product

Prisma Taaltraining - Spaans voor zelfstudie
Prisma Taaltraining - Spaans voor zelfstudie

€ 39,99
Toon product

Snel en vlot Frans leren spreken en begrijpen
Snel en vlot Frans leren spreken en begrijpen

€ 17,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo