FB pix Vachtverzorging Van Je Chihuahua - Artikelpost

Vachtverzorging Van Je Chihuahua

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 5500 | Aantal woorden: 488 | Datum: | 0 commentaar

Als trotse chihuahuabezitter wil je graag dat je chihuahua er verzorgd uitziet en dat hij een glanzende, gezonde vacht heeft.

Dit zul je niet bereiken door het gebruik van een goede hondenshampoo.

De schoonheid van je chihuahua komt van binnenuit. Het hebben van een gezonde huid en een gezonde vacht begint bij goede voeding.

Daarom kun je daar beter niet op bezuinigen. Natuurlijk kun je proberen je chihuahua nóg mooier te maken door tijd te besteden aan zijn uiterlijke verzorging.

Vachtverzorging

Zowel de kortharige als de langharige chihuahua heeft een vacht die je gemakkelijk zelf kunt onderhouden. Een goede borstelbeurt twee à drie keer per week is geen overbodige luxe voor beide varianten, want de chihuahua verliest net als andere hondenrassen nogal wat haar.

Dit gebeurt vooral in de lente, wanneer hij een dunnere zomervacht krijgt, en in de herfst, wanneer zijn vacht weer dikker wordt om hem tegen de winterkou te beschermen. Door je chihuahua te borstelen, help je hem sneller door de verharingsperiode heen en zul je veel minder haar in huis en op je kleding terugvinden.

Borstelen zorgt er ook voor dat de vacht nog mooier gaat glanzen, omdat de talgklieren erdoor gestimuleerd worden. Wanneer je je chihuahua al op jonge leeftijd aan een regelmatige borstelbeurt went, zal hij het zeker gaan waarderen en het beschouwen als iets dat nu eenmaal bij hoort. Laat je bij de dierenspeciaalzaak adviseren welk borsteltje het meest geschikt is voor het haar van een chihuahua.

De langharige chihuahua hoeft niet getrimd te worden. De klitjes in zijn haar zijn met een borsteltje eenvoudig te verwijderen. Op sommige plaatsen, zoals bij de anus, kun je wat haar wegknippen als dat in de weg zit.

Het is helemaal niet nodig je chihuahua vaak te wassen. Doe dat alleen wanneer hij echt vies is en zeker niet vaker dan één keer per twee maanden. Door hem te wassen verwijder je namelijk het natuurlijke vetlaagje dat de vacht zijn mooie glans geeft. Gebruik een speciale hondenshampoo en verwijder zeepresten zorgvuldig om huidirritaties te voorkomen. Je chihuahua mag pas weer naar buiten als hij goed droog is, anders vat hij kou.

De vachtverzorging heeft het voordeel dat je de band met je chihuahua verstevigt. Bovendien kun je hem meteen controleren op eventuele vlooien, teken, huidinfecties, bultjes en verwondingen.

Over de Auteur

Peter Plasman is al meer dan 20 jaar betrokken bij de training en verzorging van chihuahua's.

Hij wordt door steeds meer mensen benaderd voor advies over hun chihuahua. Ze vragen hem hoe ook zij meer kunnen leren over hun chihuahua en de verzorging ervan.

Dat is de reden waarom hij een waardevolle GRATIS nieuwsbrief heeft ontwikkeld, waarin je alles leert over de aanschaf, training, verzorging van de chihuahua.

Wil je deze nieuwsbrief GRATIS ontvangen? ga dan naar http://www.chihuahua-pup.com en vul je naam en e-mailadres in en ontvang het eerste deel direct in je mail.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 3 KG
Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 3 KG

€ 29,55
Toon product

Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 2 x 3 kg
Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 2 x 3 kg

€ 49,18
Toon product

Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 1.5 KG
Royal Canin Chihuahua - Adult - Hondenbrokken - 1.5 KG

€ 22,78
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo