FB pix Veel studenten plegen per ongeluk plagiaat in scriptie - Artikelpost

Veel studenten plegen per ongeluk plagiaat in scriptie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3810 | Aantal woorden: 488 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt ze er altijd tussen zitten. Studenten die willens en wetens proberen de boel te belazeren en plagiaat plegen. Ze worden steeds slimmer in het kopiëren van andermans werk en kennen de trucjes. Echter de grootste groep studenten wil op een eerlijke manier afstuderen en plagiaat te allen tijde voorkomen. Met de opkomst van het internet zijn de mogelijkheden om aan informatie te komen eindeloos geworden. Dit zorgt er direct voor dat het steeds lastiger wordt om goed met bronnen om te gaan. Jezelf controleren op plagiaat is erg moeilijk en wordt alleen maar moeilijker.

Veel eerlijke studenten vinden het moeilijk om goed met bronnen om te gaan om zodoende onbedoeld plagiaat te voorkomen. Naast dat de bronvermelding steeds ingewikkelder is geworden bestaan er veel verschillende vormen van citeren en parafraseren. Hoeveel mag je bijvoorbeeld van een bron letterlijk overnemen? Wanneer moet je citeren en wanneer mag je samenvatten? Het is dus belangrijk dat je als student goede voorlichting krijgt, zodat je weet hoe je onbedoeld plagiaat kunt voorkomen en de antwoorden op bovenstaande vragen weet.

Juist bij deze voorlichting schort het er vaak aan. In plaats van voorlichting te geven hebben veel hogescholen en universiteiten plagiaatscanners en plagiaatcontrole software aangeschaft. Hiermee kunnen ze eenvoudig plagiaat opsporen in scripties. Prima voor studenten die willens en wetens fraude proberen te plegen, maar erg vervelend voor die studenten die dit absoluut niet willen.

Een check op plagiaat om fraude te voorkomen was tot op heden niet beschikbaar voor studenten. Hierdoor zaten veel studenten onterecht met knikkende knieën te wachten op de uitslag van de plagiaatcontrole van de universiteit. Per ongeluk plagiaat plegen en dus fraude plegen kwam nog veels te vaak voor. Onterecht en niet de bedoeling.

Vanaf nu is het mogelijk voor studenten om te controleren of ze onbedoeld plagiaat plegen. Door middel van voorlichting, stappenplannen en uitvoerige artikelen kunnen studenten meer te weten te komen over plagiaat en het voorkomen van plagiaat. Met de plagiaatcontrole van SCRiBBR kunnen studenten zelfstandig hun scriptie of thesis controleren op plagiaat.

 

De SCRiBBR Originaliteitscheck controleert je scriptie op plagiaat door de inhoud te vergelijken met miljarden bronnen op het internet. Je krijgt direct inzicht in de stukken tekst die je niet goed hebt geparafraseerd of hebt geciteerd. Door middel van tips en voorbeelden kun je als student nu plagiaat voorkomen door de plagiaatcontrole uit te voeren.Over de Auteur

Zelf scriptie geschreven en veel ervaring met het begeleiden van studenten en plagiaatpreventie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo