Veiligheid op straat - Artikel Post - Artikel Marketing

Veiligheid op straat

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 500 | Aantal woorden: 736 | Datum: | 0 commentaar

Je leest veel in het nieuws over ongelukken die op straat gebeuren. Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan wat jouw rol kan zijn wanneer je toevallig bij een ongeval uit komt lopen? Wat doe je als een kindje bijna stikt in een snoepje en de ouders weten niet wat ze moeten doen? Of welke hulp kun jij bieden wanneer iemand ongelukkig van zijn fiets valt? Vaak weet je niet wat je moet doen in een dergelijke situatie. In Nederland zijn er veel te weinig mensen in het bezit van een EHBO diploma of kennis van eerste hulpverlening. Dit is eigenlijk een kwalijke zaak als je nadenkt over het feit dat de handelingen in de eerste paar minuten levensreddend kunnen zijn.

EHBO cursus

Een EHBO cursus wordt vaak gelinkt aan EHBO op de werkvloer. Toch zijn er echt veel meer belangrijke situaties waarbij je EHBO nodig kunt hebben. Denk hierbij aan een ongeval op straat, je zoontje die een kop thee over zich heen krijgt, de sportdag op school of de buurman die van de trap af gevallen is. Er zijn een hoop dagelijkse situaties waarbij je te maken kunt krijgen met een ongelukkige situatie waarbij EHBO je van pas zou komen. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden voor een EHBO cursus bij jou in de buurt. Soms kun je de kosten voor een EHBO cursus ook nog vergoed krijgen.

AED gebruiken

Kies je uiteindelijk voor een EHBO cursus? Let er dan op dat je kiest voor een cursus waarbij je ook leert om een AED te bedienen. Een AED is een automatische externe defibrillator, dit is een apparaat wat schokken geeft die ervoor zorgen dat het hart weer op gang komt na een hartstilstand. AED’s vind je door heel Nederland op vaste plekken. Wanneer er iemand een hartstilstand krijgt kun jij te hulp schieten op het moment dat je weet wat je moet doen.

Veiligheid voorop

Niet alleen een EHBO cursus kan bijdragen aan de veiligheid op straat. Ook wanneer je via je werk een BHV cursus bij mag wonen kan dit in je dagelijks leven van pas komen. Wanneer je deze aanbieding krijgt moet je dus niet alleen aan de werkvloer denken, maar ook aan ongevallen die op straat gebeuren.Over de Auteur

Sanne schrijft graag over alles wat haar bezig houdt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo