FB pix Verkeersregelaars machteloos in het verkeer - Artikelpost

Verkeersregelaars machteloos in het verkeer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1744 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

 

Als verkeersregelaar ben je tegenwoordig steeds vaker de dupe van agressie. Dagelijks hebben zij te maken met bedreigingen, scheldpartijen en lichamelijk geweld zoals bijvoorbeeld een (bijna-)aanrijding. Wat veroorzaakt deze agressie richting verkeersregelaars? 

In een rapport (bron) van de Inspectie SZW (sociale zaken en werkgelegenheid) komt naar voren dat ruim 60 procent van de werkgevers te maken heeft met agressie en geweld richting verkeersregelaars. Het rapport sluit af dat verkeersregelaars vaak niet goed beschermd worden door hun werkgevers. De Inspectie SZW pleit voor betere protocollen en afspraken om de verkeersregelaars beter te beschermen. Ook wordt voorgesteld om verkeersregelaars beter voor te bereiden op agressie met behulp van trainingen en cursussen. Hoewel dit een goed begin is vanuit het organisatie perspectief, blijft het zo dat een verkeersregelaar machteloos is.

Foto ANP / Rick Nederstigt

Verkeersregelaars blijven machteloos in het verkeer omdat zij niet in staat zijn om bijvoorbeeld een bon uit te schrijven. Claudia Blok van De Verkeersregelaarscentrale geeft aan dat dit een doorn in het oog is. „Als mensen bewust onze aanwijzingen negeren en vervelend gaan doen, moet daar iets tegen te doen zijn. En niet alleen een aangifte die vaak een wassen neus is”, zegt Blok. „Het werkt natuurlijk ook preventief als mensen beseffen dat ze gewoon een bekeuring van ons kunnen krijgen.” Volgens de verkeersregelaars zelf is het een probleem dat veel automobilisten niet weten dat zij volgens de Wegenverkeerswet verplicht zijn de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen.

Het werk van de verkeersregelaars in Nederland bestaat uit een combinatie van drie knelpunten. Namelijk de onwetendheid van de gemiddelde bestuurder, een gebrek aan voorlichting hoe verkeersregelaars om kunnen gaan met agressie en geweld in het verkeer en een ontbreken aan mogelijkheden om de Wegenverkeerswet te handhaven.

Team Intro speelt in op deze knelpunten door haar verkeersregelaars goed te informeren. Als u op zoek bent naar verkeersregelaars of als u geïnteresseerd bent in een opleiding tot verkeersregelaar is het altijd mogelijk informatie aan te vragen. Over de Auteur

Bert de Groot is verantwoordelijk voor de marketing bij Team Intro. 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo