Vraag naar bouwvakkers trekt aan - Artikelpost

Vraag naar bouwvakkers trekt aan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 584 | Aantal woorden: 614 | Datum: | 0 commentaar

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel ontslagen gevallen in de bouwsectoren. De sector heeft sinds het begin van de economische crisis een behoorlijk zware tijd meegemaakt. Dit heeft tot gevolg gehad dat er tien duizenden mensen zijn ontslagen in de sector. De zware tijd in de sector heeft er ook tot geleidt dat vele vakmannen omgeschoold zijn, of als ZZP’er begonnen zijn. Het hield gewoon op. Er waren te weinig opdrachten, er werd te weinig gebouwd, dan houdt het natuurlijk snel op. De trend was gaande dat ‘een klus’ uitbesteed werd aan één ondernemer, die de verschillende klussen verdeelde over verschillende zzp’ers. Zo zag je dat verschillende zzp’ers elkaar steunden en elkaar aan het werk hielpen. Maar de moeilijke tijd lijkt voorbij, de bouwsector trekt weer langzaam aan.

Vraag opgeleid personeel

De bouwsector groeit sinds eind 2014 weer langzaam en men verwacht dat de groei de komende tijd voortzet. Factoren als economische groei en de vraag naar seniorenwoningen spelen hierin een grote rol. Dit leidt er dan ook toe dat er steeds meer vraag komt naar vakmensen die een bouwopleiding volgen of hebben afgerond.

Vele oudere bouwmannen hebben eieren voor hun geld gekozen en hebben zich omgeschoold. Je krijg straks dus veel jongeren bouwmensen. De verwachting is dan ook dat zij straks van een baan verzekerd zijn. Toch is het lastig te zeggen. De opdrachten trekken wel aan, maar voordat er gebouwd gaat worden ben je weer een stukje verder. Onder de jongeren die nu op school zitten, zal dan dan waarschijnlijk ook uitbetaald worden. Steeds meer jongeren kiezen er dan ook voor om een bouwopleiding te volgen.

De trend is hiernaast ook gaande dat bedrijven zich willen onderscheiden op innovatie. Er worden bedrijven gestart die met expertise opdrachten binnen slepen, maar niet zelf de bouw uit gaan voeren.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo