Waarom kiezen voor een opleiding in de bouw? - Artikelpost

Waarom kiezen voor een opleiding in de bouw?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 334 | Aantal woorden: 831 | Datum: | 0 commentaar

De bouw is dynamisch en interessant. Er wordt constant volop gebouwd en verbouwd. Daarom zijn er ontzettend veel mensen nodig. Of je nou een opleiding tot timmerman volgt of metselaar, je komt zeker aan de bak. Verder zijn opleidingen in de bouw meestal BBL, wat dus betekent dat je leert en tegelijk geld verdient. 

 

Leren en geld verdienen

Bij de meeste bouwopleidingen is het de bedoeling dat je ernaast gaat werken. Dus dan leer je en verdien je geld tegelijk. Verder is het natuurlijk slim omdat je veel werkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf. Verder krijg je ook veel kennis van de arbeidsmarkt, werkprocessen en organisatiecultuur. Zo krijg je een voorsprong op andere mensen bij solliciteren omdat jij al weet hoe het eraan toe gaat in een bedrijf. Bedrijven hebben namelijk het liefst mensen met werkervaring. Natuurlijk krijg je bij het werken wel begeleiding vanuit school. Zo ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt.

 

Uitdagend en verschillend werk

Werk in de bouw is niet zoals een saaie kantoorbaan. Er gebeurt namelijk altijd wel iets, waarvoor je een oplossing moet gaan bedenken. Verder zijn er veel ontwikkelingen in de branche op het gebied van technologie. Zo blijft het werk afwisselend en boeiend. Daarnaast kan je zelfs doorgroeien tot manager in de bouw. Verder ben je nooit alleen. Bij werken in de bouw wordt namelijk altijd samengewerkt. Het is dus teamwork! Collegialiteit staat namelijk altijd centraal in de bouw. 

 

Baangarantie

Als je klaar bent met je bouwopleiding, is de kans groot dat je direct een baan vindt. Dat komt door de vele werkgelegenheid in de bouwbranche. Want door de aantrekkelijke economie en de verandering naar een duurzame levensstijl, komen er elk jaar super veel banen bij. Door de vele vacatures, is er altijd iets wat past in jouw vakgebied. Zo kan je altijd de perfecte baan vinden. Naast dat je de geschikte baan kan vinden, verdien je ook nog is goed. De bouw heeft namelijk een sterke cao waardoor je meer verdient dan het gemiddelde inkomen in Nederland.

 

De creatie 

In de bouw realiseer je constant projecten. Het zijn dus jouw creaties. Hoe tof is het als je langs rijdt en bedenkt dat jij dat gemaakt? Je kan dus trots laten zien aan familie en vrienden dat jij aan dat ene grote gebouw meegeholpen hebt. Genoeg redenen om voor een bouwopleiding te kiezen!
Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo