Wat kun je worden na de opleiding management - Artikelpost

Wat kun je worden na de opleiding management

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 151 | Aantal woorden: 990 | Datum: | 0 commentaar

Met een management opleiding leer je heel breed. Je leert uiteindelijk het managen van mensen. Dit maakt niet persé heel veel uit in welke branche. Een manager is een eindverantwoordelijke voor veel zaken binnen een bedrijf. jij bent degene die leiding geeft aan het personeel. Je moet ze aansturen en zorgen dat ze zich thuis voelen binnen de onderneming. Een manager zijn is dus een hele klus en vooral een hele grote verantwoordelijkheid. Iedereen binnen het bedrijf kijkt jou aan als er iets mis gaat. Jij bent degene die het uiteindelijk moet oplossen. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd negatief te zijn. Iedereen kijkt jou namelijk ook aan wanneer er dingen goed gaan. In dit artikel lees je over de verschillende baankansen die je hebt na het voltooien van een management opleiding.

Vele opleidingen

Er zijn heel veel mogelijkheden met de management opleidingen. Er zijn opleidingen die echt gericht zijn op bepaalde branches. Maar er zijn ook opleidingen die jouw over het algemeen leren om bedrijven te managen. Hiernaast zijn er mogelijkheden voor zowel mbo als hbo opleidingen met betrekking tot management. Door de vele mogelijkheden zijn er dus ook veel verschillende banen waarop jij kan solliciteren na het behalen van de opleiding.

In de bouw

Ten eerste zou je aan de slag kunnen in de bouw. In de vorm van een bouwmanager. Bij deze functie ligt de nadruk op het managen van ontwerp en uitvoering. Als dit jouw ambitie is dan moet je kiezen voor de opleiding bouwkunde. Het is niet persé dat je dan een bouwmanager moet worden. Na het halen van deze opleiding kan je alsnog veel kanten op binnen de bouw. Denk bijvoorbeeld aan bouwkundig tekenaar, bouwkundig adviseur en bouwplaatsmanager. Dus zie jij jezelf als manager die houdt van de bouw? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou. 

In de communicatie 

Je zou aan de slag kunnen gaan in de communicatie. In de vorm van een communicatiemanager. Bij deze functie ligt de nadruk op communicatie en media. Als je dit ambieert dan zou je kunnen kiezen voor de opleiding communicatiemanagement. Bij deze opleiding gaat het vooral over planning, uitvoering en evaluatie van hoe een organisatie communiceert. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende partijen te communiceren. Je moet dus niet op je mondje zijn gevallen wil je zo’n functie kunnen bekleden. Naast communicatiemanager kan je andere functie bekleden zoals: adviseur communicatie, PR-functionaris en accountmanager bij een reclamebureau. 

In de logistiek 

 

Als laatst zijn er ook mogelijkheden in de logistiek. Je zou bijvoorbeeld als logistiek manager aan de slag kunnen gaan. Bij deze functie ligt de nadruk op logistiek en transport. Als je deze baan graag zou willen dan moet je kiezen voor de opleiding small business en retail management. Je zou met deze opleiding uiteindelijk ook makkelijk een stap kunnen maken naar een eigen bedrijf. Naast logistiek manager zou je ook voor andere banen kunnen kiezen zoals: bedrijfsleider, afdelingsmanager en bedrijfsopvolger van bijvoorbeeld een meubelzaak. Er zijn genoeg kansen als je iets met management wilt gaan doen.
Over de Auteur

Mijn naam is Maud en ik vertel je graag alles over de trendy opleidingen van dit moment.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo