Welke Yoga Docenten Opleiding past bij mij - Artikelpost

Welke Yoga Docenten Opleiding past bij mij

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 146 | Aantal woorden: 436 | Datum: | 0 commentaar

 

Wat leuk, je hebt besloten dat je Yoga Docent wil worden! Maar hoe moet het nu verder? Er zijn zoveel cursussen, workshops, opleidingen, het aanbod is immens. Welke Yoga Docenten Opleiding past nu bij jou? Hieronder een aantal tips om je keuze te vergemakkelijken!

Eerst en vooral is het belangrijk om je budget te bepalen. Er zijn tal van opleidingen aan heel veel verschillende prijzen. Helaas zijn vele opleidingen best aan de dure kant. Opleidingen in het buitenland zijn vaak wat goedkoper, maar daarbij moet je natuurlijk ook rekening houden met extra kosten, zoals je reiskosten, visum,... Deze kosten bijgerekend kan het al snel oplopen. Vele opleidingen beweren interessante prijzen aan te bieden, maar zijn toch nog steeds best prijzig. Kijk even wat verder, er zijn ook organisaties die effectief interessante prijzen aanbieden. Dit hoeft niet af te doen aan de kwaliteit van de opleiding. Mogelijks heeft zulke yoga school een oprechte ambitie om kennis te verspreiden en passie te delen, en niet in de eerste plaats geld te verdienen.. Kijk even naar reviews, ervaringen, onderzoek de website, en neem natuurlijk contact op met de school zelf. Heb je hier een goed gevoel bij, lijkt de docent en organisatie jou oprecht? Dan is dat meestal al een goed teken!

Daarnaast wordt een Yoga Docenten opleiding ook in verschillende talen aangeboden. Als Nederlander is het misschien wel leuk om een Yoga Opleiding in het Nederlands te kunnen volgen. Vele opleidingen zijn echter in het Engels. Filter je op Nederlandstalige opleidingen, dan worden de opties meteen al weer wat beperkter.

Hoeveel tijd wil je spenderen aan de opleiding? Er zijn vele mogelijkheden, sommige opleidingen duren verschillende jaren, maar er betaan ook korte, intensieve yoga opleidingen en kan je zelfs al in een paar weken volgen. Het voordeel van een Korte Yoga Opleiding is dat je even helemaal ondergedompeld wordt in je yoga studie, yoga practice en yoga lifestyle. Dat heeft vaak een veel grotere en blijvende impact dan een opleiding die over verschillende jaren verspreid is, met enkel les in het weekend, om de paar weken.

 Over de Auteur

Dorien Bortels is een ervaren yoga docente (E-RYT 500) en eigenaar van de NewNature Yoga Academy. Ze organiseert zelf yoga docenten opleidingen en werd in India opgeleid tot yoga docente . Ze werkte verschillende jaren in een yoga ashram als yoga docent tot ze haar eigen yoga studio en Yoga Academy oprichtte.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[307 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo