Welke zorg opleiding past bij jou? - Artikelpost

Welke zorg opleiding past bij jou?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 187 | Aantal woorden: 577 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je in de zorg wil gaan werken kan je in allerlei verschillende soorten sectoren aan de slag. Het is dan meestal ook erg lastig voor studenten om te kiezen welke richting ze op willen. Ze hebben op de middelbare school al gekozen om de medische richting op te gaan, maar wanneer je het middelbare schooldiploma hebt behaald, weten veel mensen het niet. Zo heb je paramedische opleidingen, waarbij je niet als arts wordt geclassificeerd, maar wel medische verhandelingen verricht. Dit is als MBO-opleiding een goede optie. Voor mensen die het aankunnen en toegestaan zijn om naar de universiteit te gaan en nog niet weten in welke sector ze willen gaan werken is geneeskunde een perfecte optie, aangezien dit een erg brede opleiding is.

De soorten sectoren in de zorg

Zoals hierboven al genoemd heeft de zorg erg veel verschillende sectoren waar je aan de slag kan. Je kan bijvoorbeeld al weten dat je wil gaan werken als chirurg, maar onder de verzamelnaam van chirurg zitten erg veel onderdelen van het lichaam die chirurgische ingrepen nodig hebben, waardoor chirurgen meestal gespecialiseerd zijn in één onderdeel van het menselijk lichaam. Ook kun je werken als verpleegkundige, waarbij je de mensen verzorgt en assistent kan zijn van operaties. Dit houdt in dat je dingen aan de chirurg aan moet geven wanneer hij ze nodig heeft. Als arts heb je ook verschillende richtingen. KNO-arts is hier een van. Dit staat voor keel, neus en oor. Dit is een erg populaire richting, aangezien deze drie onderdelen met elkaar verbonden zijn en dit voor veel mensen erg interessant is.

Werk vinden in de zorg

Wanneer je je opleiding af hebt, moet je dus werk vinden in het gebied waar je jezelf in gespecialiseerd hebt. Meestal is dit niet lastig, aangezien er al een lange tijd een personeelstekort is in veel sectoren van de zorg, waardoor de vraag naar werkzoekende studenten enorm toeneemt. Hierom is het dan ook slim om een medische opleiding te volgen, dus wanneer je medische aspecten interessant vindt, is het handig om dit uit te zoeken en je hierin te specialiseren via een opleiding, want de garantie op werk is altijd wel aanwezig in de meeste sectoren.Over de Auteur

Als zorgwerker weet ik als geen ander hoe het is om in de zorg te werken. In dit artikel geef ik tips om te starten met een baan in de zorg.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo