Werkgeluk training - Artikelpost

Werkgeluk training

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 492 | Aantal woorden: 1644 | Datum: | 0 commentaar

Spring jij elke werkdag uit je bed, klaar voor weer een werkdag? Of zit je de uren af te tellen op je werk en kun je niet wachten tot het weekend is? En zelfs al zit je daar ergens tussen in: werkgeluk kun je altijd vergroten. Hoe? Met een interactieve en leerzame werkgeluk training van één dag of dagdeel. Online of op jouw werkplek.

Maar wat is nou echt bepalend voor gelukkig zijn op je werk? En hoe helpt de training daarbij? We leggen het je uit in dit artikel.

Wat bepaalt werkgeluk? 8 factoren

In de training wordt er ingegaan op de vraag wat er voor nodig is om gelukkig te zijn op je werk. Grofweg kun je dat onderverdelen in 8 factoren: de 8 van werkgeluk. Dit zijn 8 psychologische behoeftes die je graag bevredigt wil zien in je leven en dus ook in je werk. De factoren zijn een leidraad tijdens de werkgeluk training.
Deze 8 factoren voor werkgeluk zijn:

- Autonomie

- Erbij horen

- Competentie

- Vertrouwen 

- Voldoening

- Zingeving

- Waardering

- Plezier

 

Ik en wij

Die 8 psychologische behoeftes die we net noemden hebben zowel een ik-kant als een wij-kant. De wij-kant kan bijvoorbeeld zijn dat je het gevoel hebt onderdeel te zijn van een groep. Bij de ik-kant heb je niet anderen voor nodig. Zoals doen wat je leuk vindt. 

 

Inhoud werkgeluk training

Daarom wordt er tijdens een training werkgeluk ook gekeken naar waar vooral jij invloed op hebt. Wat geeft jou energie of wat vergt vooral (negatieve) energie? En hoe kun je datgene wat je energie geeft vergroten en dat wat je energie kost juist verminderen. Dus hoe jij zelf meer invloed kunt uitoefenen op jouw werkgeluk. Dat alleen levert al meer plezier op in je werk en minder stress. 

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Je zou zeggen dat de training meer gericht is op mensen die niet met een lach op hun gezicht naar werk gaan. Mensen die juist met lood in de schoenen zichzelf naar hun werk slepen. Maar het is eigenlijk meer voor iedereen die gewoon (nog) meer plezier wil behalen in zijn werk. Ook als je je werkplezier een kleine of ruime voldoende zou geven. En ga je echt met lood in je schoenen van huis naar je werkplek - juist dan is het wellicht een idee om eens zo’n training te doen. Kijken of dat je helpt inzien of je het geluk uit jezelf kunt halen of dat er echt iets anders voor nodig is. Dus een andere baan. Hoe dan ook: een cursus in geluk op de werkvloer is ook dan een aanrader. 


De trainingen worden online of bij jou op je werkplek aangeboden. Je werkgever kan dat voor jou en het hele team aanvragen. 

 

Ervaringen van anderen 

Jouw bedrijf zal niet de eerste zijn die deze werkgeluk training wil volgen. Een dergelijke training in werkgeluk is dan ook een investering. Een bedrijf of organisatie moet het ook van de medewerkers hebben. Kunnen ze het maar beter fijn hebben! De ervaringen van bedrijven die je voorgingen zijn positief en enthousiast te noemen. De mix tussen theorie en de praktijk wordt vooral gewaardeerd. Ook is er genoeg ruimte voor eigen inbreng, waardoor de training interactief wordt. En al met al: leerzaam. Zeker iets om te overwegen als jij en meerdere van je collega's merken dat je wel wat hulp in je werkgeluk kunt gebruiken. 


Over de Auteur

Wij geven meer dan maatwerk. Jij krijgt een unieke leerervaring, naadloos afgestemd op jouw behoeften. Lekker praktisch en vol interactie zodat je het geleerde de volgende werkdag direct en blijvend kan toepassen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo