Zo kies (en behaal) jij je studie! - Artikelpost

Zo kies (en behaal) jij je studie!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 228 | Aantal woorden: 1145 | Datum: | 0 commentaar

Een studie kiezen is niet eenvoudig. Het zijn namelijk erg veel opleidingen en studies. Dit loopt uiteen van master bedrijfseconomie tot verpleegkunde. In dit artikel geven wij een aantal tips hoe je het beste een studie kunt kiezen die bij je past.
Studiekeuzecheck 

Het internet barst er vol van, studiekeuzechecks. Je kan er een aantal doen die jouw hogeschool aanbeveelt. Hieruit komen dan verdere resultaten, de studies die uit de check komen kan je dan gaan onderzoeken wat voor programma er is en of de vakken je bevallen of niet. 

Waar hou jij van?

Het belangrijkste is, waar hou jij van? Een studie (en het beroep) moet je natuurlijk wel leuk vinden, je gaat het tenslotte jarenlang doen. Bekijk daarom tijdens de studies wat jou ligt en wat jou leuk lijkt om voor een lange perioden te doen. 

Denk bijvoorbeeld aan of je het leuk vind om met cijfers te werken of juist om mensen te helpen? 

Bezoek de open dag

Het is belangrijk om ook de keuze voor een hogeschool te maken. Als je deze keuze hebt gemaakt is het handig als je de open dag bezoekt. Hierbij maak je kennis met zowel de school als de studie waar je voor gekozen hebt. Je krijgt op deze dag dus informatie van zowel docenten als studenten. Hierbij kan je ook jou vragen stellen aan beide. 

Meerdere studies

Schrijf je in voor meerdere studies. Op deze manier maak je beter kennis met de studie. Als je je aanmeldt voor een studie krijg je vaak een bijeenkomst dag, hierbij maak je dus op een betere manier kennis met de inhoud van de opleiding. Ook krijg je huiswerk mee, hier maak je dus opdrachten die bij de studie horen. Een handige manier om erachter te komen of een studie bij je past. Als je hierna je keuze hebt gemaakt kan je je voor de andere studie weer afmelden. 

Studie gevonden?

Als je eens studie hebt gevonden dan wil je deze natuurlijk wel behalen. Met deze tips hieronder hopen wij dat je je studie eenvoudig behaald en de lol er natuurlijk ook inhoudt!

Discipline is een belangrijk begrip als het gaat om het behalen van doelen. Het is dus belangrijk om hiernaar te gaan kijken en ervoor te zorgen dat je meer discipline hebt en je huiswerk afmaakt. 

Projectgroep een van de veelvoorkomende redenen dat mensen hun studie niet halen is dat zij in het verkeerde projectgroep zitten. Sommige studenten zijn liever lui dan moe en zullen weinig of niks doen. Alles alleen oplossen is een lastige taak wat ervoor zorgt dat je dan eigenlijk alles moet inhalen en tot in de avonduren verder moet gaan, kortom een lastige taak. Wees daarom voorbereid en kies een projectgroep waarvan je weet dat zij bij jou passen en serieus aan de slag willen gaan. 

Lol hebben is natuurlijk ook heel belangrijk in je studietijd. Je zal het later namelijk steeds meer gaan missen en verlangen naar de tijd dat je op school zat, geniet daarom vooral!

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo