3 mogelijkheden na de dood van jouw hond - Artikelpost

3 mogelijkheden na de dood van jouw hond

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 423 | Datum: | 0 commentaar

Ouderdom. Ziekte. Ongeval. Als dierenliefhebber wil je er liever niet te lang bij stilstaan, maar ooit zal jouw trouwe viervoeter niet meer naast je staan. Tijdens deze emotionele tijd wil je natuurlijk geen moeilijke beslissingen hoeven maken. Bedenk daarom vandaag al hoe je het leven van jouw hond wilt afsluiten. Cremeren? Begraven? In deze blog bespreken wij de verschillende opties.

1. Collectief cremeren

Veel hondeneigenaren kiezen voor een dierencrematie. Hierbij is collectief cremeren de goedkoopste optie. Afhankelijk van het gewicht kost deze procedure tussen de €69,- en de €140,-. Jouw trouwe viervoeter wordt tegelijk met andere huisdieren gecremeerd. Het is dus niet mogelijk om naderhand over zijn of haar as te beschikken. Deze wordt uitgestrooit over een prachtige strooiwijde, waar je jouw hond rustig kunt gedenken.

2. Individueel cremeren

Sommige eigenaren vinden een collectieve crematie onpersoonlijk. Zij maken liever de keuze om hun trouwe viervoeter individueel te cremeren. Tijdens deze procedure wordt de hond in zijn eentje gecremeerd. Hier kun je - tegen een meerprijs - bij aanwezig zijn. Het voordeel hiervan is dat je de as mee naar huis kunt nemen. De overblijfselen worden in zo’n geval in een mooie urn of asbeker geplaatst. Alles bij elkaar kost de crematie tot €230,-.

3. Begraven

De mogelijkheden van mens en dier verschillen niet veel van elkaar. Ook jouw hond kan begraven worden. Hierbij kun je natuurlijk aanwezig zijn. Bij aanvang krijg je de gelegenheid om rustig afscheid te nemen. Daarna gaat één van de medewerkers naar de begraafplaats, waar jouw trouwe viervoeter begraven wordt. Ben je liever niet bij de plechtigheid aanwezig? Dan kan dat natuurlijk ook. In het geval dat je meerdere huisdieren hebt, kan het interessant zijn om een ‘familiegraf’ aan te vragen.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Collectief cremeren. Individueel cremeren. Begraven. Alleen jij kunt bepalen hoe je het leven van jouw geliefde hond het mooist afsluit. Of je er nu volledig bij stil wilt staan of het het liefst zo snel mogelijk achter je laat. Eén ding is zeker: zijn of haar pootjes hebben een afdruk op jouw hart gemaakt. Een liefde die nooit meer te wissen valt...Over de Auteur

Specialist in uitvaart bij huisdieren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo