Aardgas gaat verdwijnen - Artikelpost

Aardgas gaat verdwijnen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 236 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

 

Beetje bij beetje wordt het gebruik van aardgas steeds minder. Het wordt bijna niet meer gebruikt in woningen, winkels en kantoren. Natuurlijk moet er wel wat voor in de plaats komen.

 

In plaats van aardgas

Een van de gassen die aardgas kan gaan vervangen is propaangas. Maar waarom zal je van aardgas overstapen naar propaangas? Aardgas is moeilijk beschikbaar en dat is de reden dat de Nederlandse overheid het winnen van aardgas terug wil dringen. Bij het winnen van aardgas wordt er een gat geboord in de grond en dat zorgt ervoor dat het aardgaas vanzelf naar boven komt. Het nadeel van het boren in de grond is dat het voor aardschokken zorgt en verschuiving van grond. En dit heeft weer gevolg voor alles wat op de grond staat. Doordat aardgas zo moeilijk en minder beschikbaar is, heeft dit tot gevolg dat het steeds duurder wordt.

 

Alternatief

Propaangas is te gebruiken in verschillende branches. Het wordt veel gebruikt, omdat het gemakkelijk is om de hitte te controleren en dit is gunstig in veel verschillende branches.  Maar welke nadelen en voordelen brengt propaangas nu met zich mee en is het echt wel beter om voor propaangas te gaan in plaats van aardgas?

 

Nadelen

Een van de nadelen van propaangas is dat het heel wat ruimte in zal nemen. Er moet namelijk een tank worden geïnstalleerd en dit is niet het geval bij aardgas. Bij het plaatsen van een tank voor propaangas zal er rekening gehouden moeten worden dat de tank op een veilige afstand van het huis wordt geplaatst, maar ook van andere verlichtingsbronnen. Een ander nadeel van propaangas is dat het duur is.  

 

Voordelen

Een van de grootste voordelen van propaangas is dat de verbranding van het gas niet schadelijk is voor het milieu. Dit komt doordat het bijna geen CO2 uitstoot. Daarnaast is propaan erg schoon van zichzelf. Dit heeft tot gevolg dat het gas land mee kan en dat er weinig onderhoud nodig is. En daarnaast komt er veel meer energie vrij bij de verbranding, omdat de verbrandingswaarde een stuk hoger ligt.

 

Dus..

In plaats van aardgas is het dus zeker beter om propaangas te gebruiken. De grootste reden is hiervoor toch wel het milieu. Propaangas is namelijk in vergelijking met aardgas veel beter voor het milieu.

 

 

 Over de Auteur

Aardgas medewerker bij een gerenomeerd bedrijf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo