Agrarische sector Nederland voorloper op duurzaamheid - Artikelpost

Agrarische sector Nederland voorloper op duurzaamheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 419 | Aantal woorden: 435 | Datum: | 0 commentaar

Duurzaamheid. In de afgelopen jaren is dit woord uitgegroeid tot een waar stokpaardje. Politiek. Burgers. Ondernemers. Iedereen hoor je erover. Met recht, want het is nu aan ons om onze aarde leefbaar te houden. Ook voor de toekomstige generaties. Gelukkig doet de agrarische sector van Nederland het goed. In deze blog vertellen wij je meer over onze hoogtepunten en hoe we vanuit hier verder moeten gaan.

Laagste ecologische voetafdruk

Augustus 2017. De agrarische sector in Nederland krijgt een flinke opsteker. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat zij de laagste, ecologische voetafdruk ter wereld kennen. Dit heeft meerdere oorzaken. Allereerst wordt er in de productie gebruik gemaakt van rest- en afvalstromen. Daar komt bij dat de sector de uitstoot van CO2 flink verlaagt door biomassa te gebruiken. Tevens scoren wij hoog op het tegengaan van voedselverspilling. Tot slot is Nederland een echte trendsetter door nieuwe technologieën direct toe te passen.

Voorop bij energiebesparing

Energiebesparing is een belangrijk thema binnen de agrarische sector. Deze methode draagt namelijk bij aan een duurzamere wereld. Ook op dit punt loopt Nederland voorop. Innovatie is hierbij het toverwoord. Door gebruik te maken van nieuwe technieken, zoals: warmtekoudewisseling, warmtekrachtkoppeling, isolatie en aardwarmte kan er gesproken worden van energiebesparing. Sterker nog: energieneutraal ondernemen is naar over vijf jaar de norm. Als het aan de agrarische sector ligt tenminste.

Overijssel wil duurzaamheid versnellen

Vandaag de dag kent Nederland een aantal duurzaamheidsdoelen. Deze moeten in 2050 worden behaald. Stimuland en Landschap Overijssel stellen echter dat ontwikkeling binnen de agrarische sector blijft steken. Ze zijn tevreden over de hoeveelheid initiatieven die er op het gebied van energie, voedsel, circulaire economie, bodemkwaliteite en klimaatadaptie ontstaan. Toch zijn de resultaten beperkt. Om de doelen binnen het gestelde termijn te behalen, is er steun vanuit de provincie en waterschappen nodig.

Gevolgen voor vastgoed

Verduurzamen is broodnodig. Dat zal werkelijk iedere boer beamen. Toch heeft de Nederlandse drift om het beste jongetje van de klas te zijn, invloed op de vastgoed van de agrarische sector. Veel ondernemers zullen een belangrijke keuze moeten maken: stoppen, consolideren of doorgaan. De gang naar een agrarisch makelaar in Overijssel is dus snel gemaakt. Een rumoerige tijd, maar één die onze sector toekomstbestendig zal maken.Over de Auteur

Makelaar op het gebied van agrarisch vastgoed

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo